Egy egészen furcsa alapötletre épülő társkeresőre bukkantunk. A Find Your Facemate egymásra hasonlító párokat hoz össze, és itt nem a hasonló lelki beállítódottságra, hanem az arcvonások hasonlóságára kell gondolni. A site úgy működik, hogy az újonnan feliratkozó felhasználó létrehoz magának egy profilt, feltölt magáról egy képet, aztán a rendszer magától kiadja, hogy kit ajánl partnernek.

Mindezt pedig egy olyan szoftver segítségével teszi, amely a fényképek elemzésével azokat párosítja össze, akik a legjobban hasonlítanak egymásra. Hogy miért kéne olyasvalakivel randiznia az embernek, akire hasonlít, az nem igazán derül ki, de a Find Your Facemate blogja rengeteg olyan celebpárt mutat, akik szerintük roppantmód hasonlítanak egymásra. Ilyen példaként szerepel Katy Perry és Russell Brand, illetve az alább látható Bruce és Kris Jenner (olimpiai bajnok tízpróbás és felesége). Ebből szerintük nyilván az következik, hogy két ember között az életben is csak akkor fog működni a szerelmi kapcsolat hosszú távon, ha közöttük nagy a fizikai hasonlóság. Kíváncsian várjuk az olvasói véleményeket a kérdésben.

Amikor formában vagyunk, akkor általában három bizarr társkeresőt mutatunk egyszerre, úgyhogy most is folytatjuk a sort. Következzen másodikként mondjuk a fentinél jóval kamugyanúsabb See Captain Date, amely tengerészek, hajóskapitányok szerelmi életét vállalkozik megoldani. Érdekes módon a bemutatkozó oldalon, ahol a jelentkezők beírják a nemüket, kettő helyett három lehetőség közül kell választani: férfi, nő vagy hajóskapitány.

A mai harmadik társkereső pedig nyilvánvalóan csak egy paródia. A SuperHarmony.com-on szuperhősök ismerkedhetnek, illetve tölthetnek ki egy vicces(nek szánt) kérdőívet és nézhetnek meg egy ugyanilyen vicces(nek szánt) videót.