A Bounty.com nevű, gyerekvállalással foglalkozó website 2116 brit szülőt kérdezett meg arról, kapcsolata, illetve családi élete mennyire boldog. A válaszokat aszerint csoportosították, hogy kinek hány gyermeke van, és hogy ezek milyen neműek, és végül az jött ki, hogy azok párok a vallják magukat a legboldogabbnak, akiknek két lánya van (bár azt már tudjuk, hogy a gyermektelenek náluk is boldogabbak). Állítólag ez a legkevésbé problémás gyerekkombináció, mivel két lány “nem túl zajos, törődnek egymással, és nagyobb az esély arra, hogy mindent elmondanak egymásnak, illetve szüleiknek”, ráadásul a háztartásban is segítenek.

Ezzel szemben azok bírnak a legnehezebben gyerekeikkel, akiknél négy lánnyal kell felvennie a harcot a szülőknek. Az ilyen anyukák és apukák azt mondják, napi átlagban négyszer tör ki veszekedés vagy hiszti a gyerekek körében. De nem csak akkor problémás négy gyerekkel élni, ha mindegyik lány: a megkérdezettek közül a négygyerekesek panaszkodtak a legtöbbet arra, hogy nem tudnak valamennyi gyerekükre odafigyelni, illetve hogy a családi életet konfliktusok sora keseríti. A felmérésben csak olyanok vehettek részt, akiknek legalább 2, de nem több mint 4 gyerekük van, és az eredmények alapján összeállt teljes gyerekkombinációs toplistát a keretes írásban olvashatják a poszt alján.

A második legszerencsésebbnek azok érzik magukat, akiknek egy fiuk és egy lányuk született - két gyerek vállalása esetén egyébként ennek a kombinációnak van a legnagyobb esélye. Az egy fiút és egy lányt nevelő szülők 86%-a mondta azt, hogy a két testvér jól elvan egymással, barátságban nevelkednek, nem okoznak problémákat. Ennek egyik oka lehet, hogy nem nagyon tudnak összeveszni a játékokon, tekintve, hogy ami az egyiküket érdekli, az a másikat valószínűleg nem és fordítva.

Gyerekkombinációk sorrendje a legkönnyebben kezelhetőtől a legproblémásabbig

1. Két lány

2. Egy fiú, egy lány

3. Két fiú

4. Három lány

5. Három fiú

6. Négy fiú

7. Két lány, egy fiú

8. Két fiú, egy lány

9. Három fiú, egy lány

10. Három lány, egy fiú

11. Két fiú, két lány

12. Négy lány

A kétgyerekesek közül azok panaszkodnak a legtöbbet, akiknek két fia van, míg három gyerek esetén az tűnik a legszerencsésebbnek, ha a három utód ugyanolyan nemű, lehetőleg lány. A két fiú, egy lány kombinációval járnak a legrosszabbul azok, akik három gyereket vállalnak.

Ha négyre emelkedik a gyerekek száma, akkor az a legjobb, ha mindannyian fiúk, míg a legrosszabb (mint azt fent már említettük), ha mindannyian lányok. Beckhamék tehát jobb, ha felkészülnek, mert abban a családban eddig három fiú volt, ami, bár a három fiú is rendetlenkedik néha, az ötödik legegyszerűbb felállás a lehetséges 12-ből. Azonban ha megszületik a várva várt kislány negyediknek, a helyzet rögtön további négy helyezést fog bonyolódni Beckhamék számára.