Lassan külön posztsorozatot indíthatnánk a több évtizedes jegyességek történetéről, mert a százévesen házasodó bácsi és a túl elfoglalt egészségügyesek után újabb brit pár állt azzal elő, hogy ők már több mint 30 éve járnak jegyben, de most júliusban már tényleg össze fognak házasodni. Úgy néz ki, az eddigi versenyzőkhöz képest ez rekord. A most 62 éves vőlegény neve Brian Goodall, míg 49 éves mátkáját Linda Sharpsnak hívják - a korkülönbség kettejük között 13 év. A jegyesség 13. évében gyereket vállaltak, most 17 éves fiuk neve Charlie George Goodall.

A kapcsolat egyébként elég döcögősen indult, mivel az első randira az akkor már 30 körül járó férfi nem mert elmenni. Sharps még tizenéves volt, és a helyi vurstliban találkozott össze Goodallal, akivel megbeszélték, hogy aznap este találkozni fognak és beülnek valahova egy italra. A lány ott várt a helyszínen, de a férfinak se híre, se hamva nem volt, és a következő két napban sem jelentkezett. “Elég félénk voltam, mert nagyon tetszett Linda” - nyilatkozza most Goodall 30 évvel ezelőtti önmagáról.

Sharps azonban mindennek ellenére úgy érezte, hogy ebből egy jó parti lehet, és két nap után felkereste Goodall szülői házát, feltéve annak a kérdésnek az angol megfelelőjét, hogy “akkor most mi van?” Másodszorra a férfi már tényleg elvitte randira későbbi menyasszonyát, akinek 1981. június 17-én kérte meg a kezét - ez volt Sharps 19. születésnapja. Hogy az esküvőre azóta miért nem került sor, arról nem szól a fáma, de 30 év jegyesség után most már tényleg illik összeházasodni. Goodallék most július 26-án fogják kimondani a boldogító igent, ezzel véget vetve 30 évig, 1 hónapig és 9 napig tartó jegyességüknek. Minigalériánkban egy régi és két új fotó van róluk.