Kész aranybánya a Dating Game című műsor archívuma. Az amerikai randizós vetélkedő a ’60-as évek közepétől 8 évig ment a tévében, és a koncepció mindig az volt, hogy egy kiválasztott férfinak vagy nőnek kérdéseket kellett feltennie a fal túloldalán ülő három ellenkező nemű játékosnak, majd a válaszok alapján a kérdésfeltevőnek látatlanban ki kellett választani a háromból azt, akivel el szeretne menni egy randira. Volt már szó erről a vetélkedőről itt Randiblogban, amikor kiszúrták, hogy a műsorban egyszer nyert egy későbbi pedofil sorozatgyilkos is. De rajta kívül olyan versenyzők is megfordultak a játékban, akik később gigasztárokká váltak. 5 ilyen videót mutatunk alább.

1. Arnold Schwarzenegger

Pár évvel Amerikába érkezése után Arnold Schwarzenegger azon kívül, hogy fényképezkedett, jelentkezett a randizós vetélkedőbe is. Bemutatása a testépítő-versenyeken szerzett címeiből áll, valamint azt is megemlítik, hogy színész. Első filmjét tényleg 1970-ben készítette, de igazán híres csak a Conan, a barbárral lett 1982-ben. Ennek megfelelően a nőknek se színészi teljesítményével, hanem bicepszméretével dicsekedett a vetélkedőben.

2. Steve Martin

A mára már teljesen megőszült Steve Martin anno még sötét hajjal vetélkedett egy hölgy kegyeiért. Őt elsősorban színészként ismerjük, de akkoriban még íróként-humoristaként mutatták be. Természetesen a randizós vetélkedőben is viccelődött, és a kérdéseket feltevő hölgy végülis őt választotta.

3. Farrah Fawcett

A ’70-es évek egyik nagy szexszimbólumát sem később leghíresebbé vált foglalkozása említésével mutatták be a rá váró három agglegénynek. A Charlie angyalaival és szőkén bodorodó hajával 1976-tól hódító Farrah Fawcett ekkor még nem számított színésznőnek, hanem mint szépségversenyző és képzőművész tette fel a kérdéseket a három agglegénynek, akik néhány év múlva nyilván gyakran sztoriztak arról a haveroknak, hogy egyszer egy műsorban szerepeltek Farrah Fawcett-tel.

4. Michael Jackson

A Dating Game egy különkiadásában gyerekek szerepeltek, és egy alkalommal a kérdésfeltevő nem más volt, mint maga Michael Jackson. Ő azért ekkor már valamelyest híresnek számított a Jackson 5 legfiatalabb énekeseként, de azt mondta a műsorban, hogy még soha nem randizott korábban. A politikai korrektség korszaka előtt készült adásban természetesen három fekete kislány vetélkedett a kegyeiért, a sors fintora, hogy Jackson később kétszer is megnősült, és mindkétszer fehér nőt vett el.

5. Andy Kaufman

Az ötödik klip szereplője itthon nem igazán ismert, a legtöbbet valószínűleg azok tudják róla, akik látták az életéről készült filmet, az Ember a Holdont, amelyben Jim Carrey játszotta őt. Andy Kaufman színész-humorista 1984-ben, 35 évesen hunyt el, és persze a Dating Game-ből is viccet csinált, furcsa akcentussal beszélt, és úgy csinált, mintha nem értené a helyzetet. A túloldalon ülő szőke szépség azt a kérdést tette fel, hogy ha ő lenne a Mikulás, Kaufman mit kérne tőle, amire a férfi azt válaszolta, hogy egy tévét meg lemezjátszót. A fenti klipből nem derül ki, hogy a szőke őt választotta-e a háromból, de nem tűnik valószínűnek.