Nagyon népszerűek az utóbbi időben az esküvői fotósok-videósok ellen indított perek. A hírekbe is mindig bekerülnek az ilyen ügyek, ha másért nem, akkor azért, mert a béna fényképészek elfuserált munkáin jókat lehet nevetni. A New York Times is most hírt adott egy ilyen esküvői fotós elleni perről, de ez nem a képek miatt vicces, hanem azért, mert a házasságnak már rég vége, de az exvőlegénynek még még mindig hiányoznak a lagzin készült képek. Az egész ceremóniát meg szeretné rendezni még egyszer, csak azért, hogy a csokordobás is le legyen fotózva.

Az ügyben a kártérítést követelő felperes bizonyos Todd J. Remis, manhattani lakos. Bár keresetét csak 2009-ben adta be, és ügyét csak most tárgyalja a bíróság, Remis esküvőjére még 2003-ban került sor. A jól menő ügyvéd fia kelet-Európából szerzett magának menyasszonyt, na nem Magyarországról, hanem Lettországból. A lakodalom december 28-án volt, és azon az alperes, Curt Fried cége volt megbízva a fotózással-videózással.

Az esküvő után Remis bosszúsan nézte a háromfős stáb által készített anyagot, mivel arról hiányoztak az este utolsó mozzanatai, az utolsó tánc és a csokordobás. A jelek szerint Fried alkalmazottai túl korán elmentek a lakodalomból. A házasfelek azt is rögtön kifogásolták, hogy a hat órás eseményről készült videó csak két órát tart, tehát a videós nyilván nem vett fel mindent. Ha a hiányzó fotók miatt Remis visszakérné a cégtől a kifizetett 4100 dollárt, érthető lenne, de a most folyó perben ennél sokkal többről van szó.

A volt vőlegény ugyanis 48 ezer dollárt (kb. 10 millió forintot) követel Friedtől arra, hogy abból az esküvőt újra meg lehessen tartani, és azon egy másik fotós az eredeti vállalásnak megfelelően megörökíthesse az utolsó táncot és a csokordobást is. Már az összeg is túlzásnak hangzik, de az ügyben nem is ez a legszebb, hanem az, hogy Remisék közben elváltak, gyerekük nem született. 2008-ban költöztek szét, és a válást 2010-ben mondták ki, az egykori Remisné vissza is költözött Rigába.

Az exférj szerint harag nélkül váltak el, de ennek ellentmondani látszik az a tény, hogy Remis a bírósági eljárás kedvéért nem tudta felvenni a kapcsolatot volt feleségével. Annyira jó viszonyban maradtak ugyanis a válás után, hogy a lett nő még az új címét sem adta meg volt férjének, a Facebookon nem reagál. Mondjuk ha a lett hírekbe is bekerül esküvője története, akkor lehet, hogy mégis felbukkan majd - hogy magának követelje a 48 ezer dollár felét. Abban a valószínűtlen esetben persze, hogy azt megítéli nekik a bíróság.