Eddigi praxisunkban a legfurcsább lánykérési helyszínek között olyanok szerepeltek, mint hokimeccs, vasúti flashmob, tüntetés vagy híradó-felvétel. A sorba ma beillesztjük a büntetőbíróságot is, azzal, hogy a mai brit történetnek a különlegessége, hogy egy női elkövető kezét bűncselekményének áldozata kérte meg a törvényszék előtt. Sajnos videó nincs az esetről, de a szerelmes férfi fotóját meg lehet nézni a Telegraph oldalán.

A 32 éves Tiffany Baillie múlt decemberben egyik éjjel fogott egy 30 centis pengehosszúságú kést, odament barátja, a 48 éves Gregory Todd ágyához, és hátba szúrta a férfit. Az egyébként szakácsként dolgozó Toddnak sérült a lépe, a mája és a hasnyálmirigye, és csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg az életét.

A férfi kórházba került, a Baillie pedig előzetesbe. A nő beismerte tettét, de nem tudta megindokolni azt. Nyilván nem elhanyagolható tény mindenesetre, hogy a szúrás Baillie egyetlen gyermeke halálának első évfordulóján történt - a baba mindössze tíz hetet élt. Amilyen súlyosan meg volt viselve a nő idegrendszere, Todd olyan állhatatosan szerette őt, sőt, szereti most a támadás után továbbra is. Amint felépült és kiengedték a kórházba, a férfi a börtönbe ment, előzetes letartóztatásban levő barátnőjét biztosítani arról, hogy megbocsát neki. Állítólag már ott a börtönben is meg akarta kérni Baillie kezét, de a terv nem jött össze, mert Toddnak nem engedték, hogy az intézménybe bevigye a jegygyűrűt.

Az áldozat megbocsátott az elkövetőnek - ön hogyan ítélne ebben az esetben a bíró helyében?

A férfi így aztán szerelme tárgyalását választotta a lánykérés helyszínének, ahova legszebb öltönyében ment, zsebében a gyűrűvel. Abban reménykedett, hogy szerelme majd csak felfüggesztettet kap, így a tárgyalás után azonnal megkérheti a kezét, de a büntetés kiszabására még nem került sor, így Todd nem is tudott közvetlenül beszélni szerelmével, a házasságkötési ajánlatra vonatkozó kérdést is a védőügyvéd tette fel a férfi helyett. Baillie nem tudta előre, hogy ilyen helyzetbe fog kerülni, és talán a megdöbbenés miatt nem adott választ a lánykérésre. A történet tehát ebből a szempontból is függőben maradt arra az időre, amíg a bíróság tovább fontolgatja, mekkora büntetést kapjon a nő, akinek áldozata nemhogy megbocsátotta a bűncselekményt, hanem el is szeretné venni feleségül támadóját, ezért azt kívánja, hogy bárcsak szabadon engednék.