Nem újdonság, hogy dolgoznak hivatalos csábítók, akik féltékeny nők megbízásából tesztelik gyanúba került férfiak jellemét. A szolgáltatás a briteknél tűnik a legnépszerűbbnek, de most a Mirror egy olyan sztorit tálalt, ami jó eséllyel sok nő kedvét elveheti attól, hogy partnerére ráküldjön egy hűségellenőrt. Egy tesztalany ugyanis összejött az őt ellenőrző hivatásossal.

A sztori főszereplője bizonyos Samantha Phipps, barátját Jack Ewingnak hívják, a fotóikat a Mirror oldalán lehet megnézni. Phipps azt meséli magáról, hogy rengeteg rossz tapasztalata volt a férfiakkal, de Ewinggal végre boldognak érezte magát, hat hét szerelem után rögtön össze is költöztek.

Egy év után jött a derült égből villámcsapás, azaz egy klasszikus lebukás: Phipps talált egy SMS-t Ewing telefonjában egy csajtól, amiben a hölgy szerelmet vallott Ewingnak. A férfi váltig állította, hogy fogalma sincs, ki lehet az üzenet küldője, bár biztos, ami biztos alapon az SMS-t azonnal törölte, mielőtt Phippsnek eszébe jutott felhívni a számot. Ettől az epizódtól kezdve Phippsnek nem volt nyugta a féltékenységtől. Ewing folyamatosan és következetesen tagadta, hogy bárkivel viszonya lett volna.

Phipps azt gondolta, hogy még a leglesújtóbb igazság is jobb, mint a bizonytalanság, így egy hivatásos csábítóhoz fordult, aki vállalta, hogy kétszáz fontért (kb. 72 ezer Ft-ért) adandó alkalommal leteszteli, hogy Ewing hűséges-e. A férfit tavaly novemberben egy csütörtök este húzta be a csapdába a hivatásos hűségellenőr hölgy. Phipps a megbeszélés szerint direkt nem ment el barátjával szórakozni arra a helyre, ahol a csábító, akit egyébként Jane-nek hívnak, már várta a tesztalanyt.

Ewing mit sem sejtve indult el otthonról aznap este, és éjféltájt úgy tért haza, mintha mi se történt volna. Másnap reggel Phipps felhívta a hivatásos csábítót, hiszen tudni akarta, hogy mi történt. Jane feladata annyi lett volna, hogy beszédbe elegyedik Ewinggal, és megpróbál vele csókolózni. Ha erre a férfi nem hajlandó, az azt bizonyítja, hogy mégiscsak hűséges típus. Phipps azonban döbbenten hallgatta a telefonban, hogy nemhogy sikerült csókolóznia az ellenőrnek a férfival, hanem meg is beszéltek egy újabb randit keddre.

Phipps természetesen teljesen összetört a hír hallatára, de aznap még nem volt ereje barátját kérdőre vonni. Most már nyilván sajnálja, hogy nem tette meg, mert az azutáni nap, azaz szombaton Ewing lelépett otthonról, és többet nem is ment haza, Phipps üzeneteire és hívásaira nem reagált egy „elmentem és nem jövök vissza” tartalmú üzeneten kívül. A nő még a keddre megbeszélt randira is elment, hátha a férfi ott lesz, de nem volt ott sem ő, sem a csábító.

A pont az i-re azonban még azon a héten pénteken felkerült: Phipps véletlenül összefutott Ewinggal egy borozóban. Legnagyobb megrökönyödésére nem egyedül volt, hanem Jane-nel, a hivatalos csábítóval. Phipps állítólag azonnal ráborított egy pohárnyi koktélt egykori megbízottjára, amikor az bevallotta, hogy összejött Ewinggal, miután kétszáz fontot tett zsebre annak barátnőjétől egy randiért. Phipps természetesen jelenetet rendezett és követelte vissza a pénzét, amit Jane később vissza is szolgáltatott.

Ewing ekkor egy szót sem szólt, csak lelépett, később azonban még találkozott egyszer Phippsszel, amikor elhozta a házából a cuccait. Ekkor elmondta, hogy Jane-nel továbbra is kapcsolatban vannak, és azt is bevallotta, hogy korábban tényleg csalta Phippset. Aki most aztán örülhet, mert megszerezte a bizonyosságot, amire vágyott.