Ismét olvasóink vallottak levelükben, ezúttal arra a cikkünkre reagálva, amiben azt taglaljuk, mik lehetnek az okai a szexuális vágy kihülésének egy párkapcsolatban. Három megdöbbentően őszinte levelet közlünk most: kettő közülük átélte, milyen érzés, ha nem kellünk a másiknak az ágyban, míg harmadik olvasónk elmeséli, miért jutott el arra a pontra, hogy már szinte undorodott házastársától. Ha önnek is van tapasztalata a témában, ossza meg velünk egy email formájában, írjon a Randiblog címére!

A terhességgel kezdődött minden

"Nálunk akkor kezdődtek a gondok, amikor terhes lettem és mindamellett, hogy felszedtem pár kilót, domborodni kezdett a hasam" - írta a 32 éves Éva. "Onnantól kezdve férjem mindent kitalált, csak ne kelljen hozzám nyúlnia. A legjobb kifogás a fáradtság volt, persze, minden máshoz nem volt az, na meg a duma, hogy nem akarja, hogy sérüljön a gyerek szex közben. A helyzet a szülés után sem javult, úgyhogy majdnem egy év után kibuktam, nem éreztem magam nőnek mellette, babával is azon voltam, hogy szexpartnert keressek magamnak.

Ez tette tönkre a házasságunkat is. Mint később kiderült, nemcsak velem játszotta ezt el, de a következő kapcsolataiban is, szinte kivétel nélkül mindenkivel, úgyhogy kicsit meg is nyugodtam, hogy talán nem velem voltak gondok, hanem az ő potenciájával."

Sose volt igazán jó, és nem is lett

A 35 éves Márkéknál két év után kezdődtek a gondok: „voltaképp szexeltünk, de egy rakás szar volt az egész, havi egy-kettő a vége felé. Sokszor mondtam neki, hogy ne sürgessen, mert akkor nem tudom visszafogni magamat, márpedig szeretném kiélvezni a dolgot, nem mindig pár perc alatt végezni. Aztán már totál katasztrófa volt a vége felé. Én foglalkoztam vele fél-háromnegyed órát, nekem volt 2-3 percem. Megalázó volt és elég rendesen aláásta a szexuális önbizalmamat. Ígéreteket persze kaptam rengeteget. Főleg, ha volt társaság, előttük marhára tudta nyomni a szájkaratét. Aztán amikor egyedül maradtunk, lefeküdt, mert fáradt. Mondjuk totál tökély sosem volt a szex közöttünk. Engem zavart, hogy úgy kell szexelnem, mintha hímes tojáson feküdnénk. Jaj, a hajam, jaj, ez húz, jaj, az nyom stb.

Ennél én valamivel szenvedélyesebb vagyok” – magyarázta olvasónk. Érdekes módon mégsem ő volt az, aki előbb dobta be a törülközőt, nem sokkal később a feleség beadta a válókeresetet.

A mackóalsó nem hatott a libidóra

„Szinte amint elvettem feleségül, nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is megváltozott, a folyamatos balhézások után pedig nem volt kedvem hozzányúlni egy eltramplisodott nőhöz, aki kitérdelt mackóalsóban vár esténként” – osztotta meg történetét a 45 éves Márton. „Ha mégis volt köztünk valami, a kezdeti lelkesedés helyett csak unottan feküdt alattam, szinte láttam rajta, hogy minél előbb túl akar lenni az egészen. Egy idő után már nem is volt semmi köztünk. Szexuális éhségem persze volt, de inkább könnyítettem magamon, míg ő a fürdőszobában volt, mintsem hozzá kelljen érnem. Eleinte próbálkozott, ilyenkor a legegyszerűbb fáradtságra vagy betegségre panaszkodni. Aztán egy heves vita alkalmával kirobbant belőlem, hogy már szinte undorodom tőle. Eszem ágában sem volt szexológushoz vagy párterápiára menni, egyszerűen nem láttam értelmét a dolognak, el sem bírtam képzelni, hogy még egyszer a feleségembe hatoljak, mondjon bármit is a szakember. Mindez addig tartott, míg bele nem szerettem másba, és el nem költöztem otthonról. Akkorra már harmadik éve úgy éltünk egymás mellett, mint a testvérek, az utolsó hónapokban pedig már külön szobában is aludtunk.”