Két olvasói levelet közöltünk az elmúlt napokban a szüzességről. Egyikük 25 éves, és Marianna álnéven szerepelt, másikuk 30 is elmúlt, és Szilviaként ismerhették meg őt olvasóink. Mondanunk sem kell, mindkét beszámolóra rengeteg válaszlevél érkezett a Randiblog email-címére, ezúton is köszönjük minden egyes levélírónak! Mint már máskor is előfordult, a sok beérkezett üzenet közül kénytelenek vagyunk válogatni, annyira sok véleményt, tanácsot és beszámolót kaptunk olvasóinktól. Alább a 9 legérdekesebb, legtalálóbb, legjellemzőbb vagy éppen legfurább reakció olvasható: mindegyik beküldője jótanáccsal vagy jótanácsokkal szolgál azoknak, akik el szeretnék veszteni a szüzességüket. Ha ön is hozzászólna a témához, vagy bármely más tárgyban írna nekünk, ide kattintva is megtalálja címünket.

István

Kedves Marianna! Soha ne szégyelld, hogy még szűz vagy! Manapság ez egy nagy kincs! Azok, akik pedig az első adandó alkalommal rád akarnak mászni, nem érdemelnek meg téged! Jól teszed, ha visszautasítod őket! Tény, hogy fontos a szexuális együttlét egy kapcsolatban, de véleményem szerint nem az az elsődleges. Ahhoz, hogy a szerelem kialakuljon, udvarolni kell a nőnek, meg kell hódítani. Abban az esetben, ha ez megvan, akkor sem kell kapásból belevágni a közepébe. Értem ezt úgy, hogy nem kell az első alkalommal lefeküdni a másik féllel, hanem szépen, fokozatosan eljutni oda. Egy kis előjáték az egyik alkalommal, a következő alkalommal kicsit több, hogy megismerd a partnered testét, tudd, hogy mi az, ami jólesik neki/neked, s hidd el, így lesz igazán jó az első alkalom, főleg, ha mind a ketten szerelmesek vagytok egymásba. Volt barátnőmmel, aki még szűz volt közel fél év után, történt meg csak az első aktus, és nem bánom, hogy addig várnom kellett, mert addigra felfedeztük minden porcikáját a másik félnek. Szerintem csak azért NE bújj össze senkivel, hogy elveszítsed. Én személy szerint a mai napig bánom az elsőt, pedig pasiból vagyok.

Lenke

Ez a szűzkérdés szerintem az intelligens emberek problémája... a nem-annyira-intelligensek 16-17 éves korukban már annyira cikinek érzik, hogy még nem voltak senkivel, hogy gyorsan aláfekszenek valakinek egy buliban. Én hasonló helyzetben voltam, mint a levélíró, és viszonylag nyugodtan vártam a „soromra”, de belül, titokban én is rettentően görcsöltem ezen, és ennek az lett a vége, hogy - meglepő - én is aláfeküdtem valakinek 22 évesen egy buliban, atomrészegen... Nem tervezetten vagy ilyesmi, csak egyszerűen nem tudtam magamról. Hát, nem ajánlom senkinek, önbecsülés szempontjából sem. Az első normális pasira végül 24 éves koromig kellett várnom. Ne aggódj rajta, ha nekem lett valakim, előbb-utóbb neked is lesz!

Ádám

Marianna 25 éves és szűz - tudjátok, mekkora kincs az ilyen nő? A csajok többsége 18-tól 23 éves koráig folyamatosan dugni akar, persze felelőtlenül, aztán jól elkúrja az életét. No meg persze egy férfiét is, de ő magára vessen, ha nem gondolta át a dolgot. 25 évesen egy nő már túl van a hormonok túltengésén, viszont már elég érett ahhoz, hogy tudja, hogy mit is akar az életben. És a legfontosabb: nem csak úgy odadobja magát a férfinak, hogy csináljon vele azt, amit akar, hanem élvezi a szexet. És ha egy kicsit tapasztalatlan, azt bőven ellensúlyozza az, hogy vannak reakciói, amiből meg lehet érteni, hogy mi a jó neki és mi nem. Szóval szerintem Marianna egy csöppet se bánja, hogy még szűz. Hogy visszautasították? Hát na és! Van ilyen, ehhez nem kell semmi tapasztalat. Hogy azért, mert szűz? Ne sajnálja, a visszautasító vagy maga is kezdő, vagy egy nőcsábász kujon, aki jobb, ha nem teszi magáévá. (Én csak örülnék, ha ilyen 25 éves barátnőm lenne...)

Júlia

Elég hamar elvesztettem a szüzességemet, 15 évesen. (Hozzátenném, hogy azzal a fiúval, akivel először lefeküdtem, 3 évig együtt is maradtunk.) Azt, hogy ez ilyen fiatalon következett be, egyáltalán nem bánom, de azt már igen, hogy utána körülbelül 10 másikkal is lefeküdtem 2 év leforgása alatt, 18-tól 20 éves koromig. Nagyon vágytam egy újabb hosszabb kapcsolatra, és mindig úgy éreztem, hogy na, ez lesz az a valaki. Az első együttlét viszont mindig felnyitotta a szememet és azonnal tudtam, hogy á-áá, szó sem lehet róla. Egyébként sosem azért feküdtem le az adott fiúval, mert így akartam elcsavarni a fejét, hanem mert egyrészt nagyon szeretem és élvezem a szexet, másrészt mindig hamar beindult bennem a kémia, és nem igazán tudtam türtőztetni magam. Legbelül mindig reménykedtem, hogy olyasvalakivel hozott össze a sors akivel megéri lefeküdni, de a végén mindig kiderült, hogy nagyon mellétrafáltam. Egy lehetséges új kapcsolat és egy kis törődés mindig megbolondított, és csak akkor vettem észre, hogy az emberem egyáltalán nem hozzám való, miután lefeküdtem vele. Mellékesen megjegyezném, hogy a férfiúk többségének tényleg fogalma sincs, hogy milyen is a jó szex. Ezt egyébként már több korábbi olvasó-hozzászóló is megjegyezte.

Mindezt azért meséltem el, mert Mariannának annyit mindenképp tudnia kell, hogy egy percig sem kéne kellemetlenül éreznie magát amiatt, mert szűz, mivel én például soha nem mondanám el a jelenlegi barátomnak (vőlegényemnek), hogy hány fiúval feküdtem le összesen. A végeredmény 12 vagy 13, ami sok lánynak biztos nem túl sok, de nekem az, és előbb vállalnám fel, hogy szűz vagyok, minthogy felvállaljam, hogy több, mint 10 pasival lefeküdtem. Ha egyszer hirtelen felindulásból megkérdezné a barátom, hogy mégis mennyi az annyi, akkor 5-nél nagyobb számot biztos nem mondanék. Egyébként ha Marianna meg szeretné tartani a normális, evilági értékrendjét, akkor sürgősen el kéne felejtenie a csetponthu és az egyéb hasonló weboldalak látogatását. Ez most biztos nem jó reklám, úgyhogy ezer bocsánat. Akinek a fejét Marianna el fogja csavarni, az kifejezetten odáig lesz, ha megtudja, hogy még szűz. Még én is el tudtam kápráztatni a vőlegényemet azzal, hogy csinálhatott olyan dolgokat, amikben ő volt az első.

Alma

Én 29 elmúltam, mikor elvesztettem a szüzességem. Nem az ellenkező nem érdeklődésének hiányában, hanem mert én nem találkoztam olyannal, akivel szívesen lefeküdtem volna. Direkt nem azt írtam, hogy elvesztettem volna a szüzességem, mert nem az volt a visszatartó ok.

Aztán jött valaki, de pechemre, családos. Ezt nem is titkolta, és nyíltan megmondta, hogy csak szeretné velem jól érezni magát. Ami nekem sem lett volna ellenemre, de a szitu miatt próbáltam ellenállni. Nem ment. Őszinteségét viszonozva én is elmondtam, hogy szűz vagyok. Talán hogy megtudjam, így is akar-e még, de főleg, hogy ne lepődjön meg ügyetlenségemen, ha arra kerül a sor. Nem táncolt vissza, úgymond vállalta a „felelősséget”, ami ezzel jár. És meglepődött, mert hogy béna nem voltam, az biztos. Eleinte mondta is, hogy nem tudja elhinni, hogy szűz voltam. Erre az volt a válaszom, hogy szüzesség nem egyenlő a prűdséggel. Néha úgy gondolom, ez a tény neki többet jelentett, mint nekem. Talán ez is közrejátszik abban, hogy több, mint két éve aktívak vagyunk? Hogy majd egy év szünet után visszajött hozzám? Nem tudom. Azt tudom, hogy anno és most is engem akar, nem csak egy újabb trófea vagyok neki. Ha az lennék, rég nem lenne már a képben, ami talán mindkettőnknek egyszerűbb lenne. Lényeg: ha kellesz neki, így is kelleni fogsz. De te is csak akkor menj bele a dologba, ha tényleg érdekel a másik, ne azért, hogy végre elmondhasd, már nem vagy szűz.

Oszkár

Nem volt sok nővel dolgom, ezt hosszú lenne kifejteni, miért és hogyan. De kb. a fele szűz volt, valahogy bevonzottam őket, és egyáltalán nem találtam problémásnak egyiket sem. Türelem, odafigyelés, törődés (ebben jó vagyok, magasan verem az átlagot, sajnos). Ennyi. Egyszerűen nem hiszem el, hogy sokaknál a szüzesség, és az ehhez kapcsolódó bátortalanság visszatetsző lehet...!!!

Volt nem egy vaginizmusos esetem is. Van, akit rendszeresen vert az apja, egy másikat megerőszakoltak. A megoldás kb. ugyanaz, mint egy szűznél: türelem, odafigyelés, törődés. Szintén, egyszerűen nem hiszem el, hogy valaki nem tud gyengéd és türelmes lenni, pedig, a jelek szerint, elég sok ilyen férfi van. És nő is!! Igen, nő is, aki magamista, csak a saját érdeke szerint akar mindent, aztán csodálkozik, hogy nincs normális kapcsolata.

Feri

Annyit kell ezeknek a nőknek tenniük, hogy a társkereső oldalon a saját jellemzésüknél pluszban egy rövid mondatot mindenféle magyarázkodás és görcs nélkül odaírnak: „még szűz vagyok”. Innentől kezdve aki ennek ellenére komolyan ír nekik, az nem fog az utolsó pillanatban meghátrálni, sőt végig segíteni fog nekik az ismerkedés során. Nekem tuti nem lenne gond, hogy szűz valaki, hiszen ez az állapot egy pillanat alatt megszűnik, és onnantól már nem fog tovább görcsöt okozni.

Én is odaírtam a társkereső oldalon: „külföldön élek”, és akik ennek ellenére írnak, azok ezt tudomásul veszik, és én sem pazarlom az időmet fölöslegesen olyanokra, akik ha ezt megtudják, lelépnek.

Jutka

Én hosszú idő után a műtéti megoldás mellett döntöttem, ekkor 28 voltam.  Nőgyógyászati műtétel eltávolítható a hártya. A műtétet altatásban végzik. Igazán kínos közölni a nőgyógyásszal, és a kórházi vizit is egy rémálom volt, amikor 10 fehér köpenyes orvos előtt megkérdezik, miért is vagy ott. De az első kapcsolatom, amiben nő tudtam lenni teljesen, így már működött, és már sokadik évesek vagyunk a kapcsolatunkban.

Matyi

A poszt beküldőjének javaslom, ha el akarja veszíteni a szüzességét, akkor hirdesse meg ebay-en, vagy ahogy a külföldi lányok szokták, és adja el a szüzességét. Egy rakat pénzzel lesz gazdagabb, abból meglesz a ház, stb... és utána már bátran kereshet magának párt a fiúk között, mert már nem kell ezen izgulnia.

Vagy szimplán mondja a srácnak, hogy megvan, de ha nem zavarja, hogy kicsit vérzik, akkor lehet. Úgysem mondanak majd neki nemet.

Ez a véleményem.