A héten csak úgy dőzsölhetünk a lánykérős sztorikban, ebben a posztban rögtön három is van belőlük. A legérdekesebbel és a leghosszabbal kezdjük, a másik két kisebb, de kihagyhatatlanul jópofa hír a poszt alján látható-olvasható. A szalagcím mindenesetre egy török üzletemberé, Ramazan Noyan Culumé, aki hét évvel ezelőtt éppen Cipruson járt búvárkodni, ahol egy vendéglátóipari egységben egy vonzó angol pincérnő szolgálta ki. A jelentéktelennek tűnő epizód nagy hatással volt a most 38 éves férfira, aki később képes volt 4000 km-t megtenni saját vitorlásával, hogy megtalálja ezt a csábos lányt, és megkérje a kezét. A siker sajnos elmaradt: a csaj nem lett meg, Culum hajóját viszont lekapcsolták a határőrök.

A török üzletember imádatának tárgya bizonyos Courtney Murray, aki nem véletlenül tűnt el a balfenéken: terhes volt számára a férfi folyamatos jelenléte. Mert bár csak egyszer szolgálta ki a lány a férfit Cipruson, az úriember a bár falán megtalálta Murray telefonszámát, és hívogatni kezdte. A kávézóba visszatért többször is, állítólag egyszer egy jókora haleffel felfegyverkezve, hogy szerelmét magával vigye. Ezek után kiutasították Ciprusról.

De Murray is jobbnak látta, ha távozik, és Liverpoolban telepedett le, állítólag már férjnél van, bár se Culum, se az újságírók nem tudták őt előkeríteni ehhez a sztorihoz. A 38 éves török hősszerelmes a Facebookon is megpróbálta felvenni a kapcsolatot imádottjával, de az blokkolta a kellemetlenkedő júzert. Culum erre fogta magát, felmondott jólfizető munkahelyén, és vitorlásával nekivágott, hogy elhajózzon Nagy-Britanniába.

Utazását blogján dokumentálta, menet közben Olaszországból és Spanyolországból is kiutasították, mivel nem voltak rendben a papírjai. Mindeközben éhségsztrájkkal is fenyegetett, és folyamatosan azt kérdezte posztjaiban Murraytől, hogy hozzámegy-e feleségül. „Te buta kislány” - írta egyszer. „Vagy hozzám jössz feleségül, vagy becsukatsz a börtönbe. A te döntésed.” Murray nem túl nagy meglepetésre hallgatólagosan a második variációt választotta: amikor Culum Plymouth közelébe ért, letartóztatták a brit hatóságok, és jelenleg is az illegális bevándorlást megkísérlőkkel együtt várja a sorsát.

De valamivel kevésbé nyomasztó házassági ajánlatok is voltak a héten, és ezekre ráadásul igen volt a válasz. Most Majkára és Dundikára is gondolhatnánk, de nem rájuk gondolunk, hanem egy Guy Dekelver nevű fotósra, aki a maga módján szintén kissé megszállott: extrémfotós lévén szeret vulkánkitöréseket fényképezni. Legutóbbi küldetése Kongóba szólította a 37 éves férfit, ahova 35 éves szerelme, Sietske van Poelgeest is utánament. Dekelver felvitte a hölgyet a kitörni készülő vulkánhoz, és ott tette fel a nagy kérdést. A válasz igen volt, Dekelver örömében fotózott egy kis lávát, aztán hazamentek. A képek alább tekinthetők meg, de vigyázat, ez nem ugyanaz a galéria, mint a fenti, kattintson erre is, arra is!

És három sztorit ígértünk be, az utolsó egy videós lánykérés Amerikából. A jelenet egy fókashow-n zajlik, ahol egy párt kihívnak, hogy dobáljanak karikákat az állatoknak. A közönségből igazából persze nem találomra kiválasztott lánynak aztán az egyik fóka odahoz egy karikát - azaz egy gyűrűt… A többit nyilván nem nehéz kitalálni.