Mivel az első randi az egyik legmeghatározóbb dolog egy kapcsolatban, nem érdemes félvállról venni a dolgot. Persze rágörcsölni sem szabad, az arany középutat pedig sokaknak nem sikerül megtalálnia, így egymás után vétik a hibákat az első találkozó ideje alatt. Összeírtuk, mik azok a dolgok, amiket a nők utálnak az első randin, olyannyira, hogy akár második se lesz belőle.

Ápolatlanság

A nők bolondulnak a részletekért, úgyhogy nem érdemes elmismásolni a randira való felkészülést. Alap a tiszta ruha, tiszta cipő, frissen mosott haj, sőt, a körmökre is megfelelő figyelmet kell szentelni. Szájszag ellen legyen kéznél legalább egy rágógumi, bár sokan a rágózást is kiábrándítónak tartják. Illatra inkább a szolid visszafogottság legyen jellemző: nem szabad közvetlenül a randi előtt használni a parfümöt, mert azt akkor már méterekkel távolabb is érezni lehet, az illatfelhő pedig elég fullasztó tud lenni.

Túl sok beszéd

Sok férfi abban látja egy párkapcsolat sikerét, ha végre talál egy olyan nőt, aki meghallgatja. Ehhez mérten aztán már az első találkozás alkalmával zúdít, vagy egyszerűen csak szeret beszélni saját magáról. Mondjuk ez még nem is lenne akkora baj, ha a nő is szóhoz jutna, viszont ha fennáll az érdeklődés hiánya, az egész randi halálra van ítélve, hiszen a másik szent meggyőződése lesz, hogy egy nagyképű és beképzelt barommal van dolga - és hát nem is biztos, hogy nagyot téved.

Túl kevés beszéd

Nincs sokkal jobb helyzetben az a pasi sem, akinek elvitte a cica a nyelvét a randi előtt. A nő szeretné megismerné azt, akivel randizik, nulla információ híján viszont ez eléggé nehézkes dolog. A hallgatás még akkor is feltűnő és kiábrándító, ha a taktika a folyamatos kérdezés. Ha a férfi korábban került már hasonló helyzetbe és tudja, hogy nehezen oldódik, érdemes a találkozó előtt átfutni, milyen témalehetőségek adódhatnak majd a randin: gyerekkor, hobbi, család, rokonok, utazások, ha másképp nem megy, még otthon össze kell gyűjteni fejben az értékelhető sztorikat.

Szemkontaktus kerülése

Nemcsak a pozitív benyomás, hanem az őszinteség jele is a szemkontaktus. A nemi különbségek okán egy randi alkalmával a férfi tölti be a kezdeményező szerepét, ő az aktív fél, míg a nő csak elfogadja ezt a közeledést. A pasi tehát igyekezzen elkapni a nő tekintetét, a beszélgetés alatt ne másfelé nézzen, mert az félelmet, érdektelenséget jelenthet.

Itt is figyelni kell viszont a határokra, a túlzott szemkontaktus ugyanis az agresszió jele.

Excsajok szelleme

Az elmúlt hónapok sztorijai lehet, hogy egy másik nőhöz kötődtek, de ezt egy randi alkalmával nagyon kiábrándító hallani. Senkit nem érdekelnek az „amikor még az exemmel voltam" kezdetű mondatok, főleg akkor nem, ha teljesen lényegtelen a történet szempontjából. A csajok egyébként meglehetősen érdekesen működnek ebből a szempontból is: ha nem esik szó az exről, rákérdeznek, utána pedig kikérik maguknak, ha a másik mesél. Az ilyen kérdéseket egy-két mondattal el kell hárítani, és nem azt ecsetelni, miért lett vége az előzővel. Egyébként is, minden kapcsolatban mást hoz ki az emberből a másik, ebből nem igazán lehet messzemenő végkövetkeztetéseket levonni.

Unottság

A nyilvánvalóság, hogy a pasi nem érzi jól magát és nem szórakozik jól, a nők minden rémálma. Ebben az esetben tényleg nem érdemes még órákig húzni a randit, hanem tisztázva azt, hogy ebből nem lesz úgysem semmi, elköszönni egymástól. Ha viszont egy pasi élvezi a csaj társaságát, nyugodtan adja ennek a jelét: nézzen a szemébe, mosolyogjon, vagy egyszerűen mondja meg neki, eloszlatva ezzel minden kételyt.

Taperolás

Túl vagyunk már azon a korszakon, hogy elítéljük, ha egy nő hagyja magát megcsókolni, esetleg le is fekszik a férfival az első randi alkalmával. Mindennek viszont megvan az ideje, helye és módja is - ha valóban akarja a nő a folytatást.

Az öncélú taperolás viszont mindenki halála, asztal alatt rámarkolni a másik combjára konkrétan bunkóság, pedig nagyon sok példa van arra, hogy a pasi így próbálja a csaj tudtára adni a vonzalmát.

Folyamatos telefonálás

Ez is szimpla tahóság, csak gondoljunk bele a helyzetbe: a pasi felveszi a telefont és belefeledkezik a beszélgetésbe, miközben észre sem veszi, hogy a nő egyre inkább kényelmetlenül érzi magát vagy unatkozik. Nem beszélve az olyan férfiakról, akik egy-egy ilyen beszélgetést arra használnak fel, hogy bevágódjanak a csajnál: például azzal, hogy a tekintélyüket fitogtatják beosztottaikkal szemben a telefonon keresztül.

Panaszkodás

Persze, mindenki egy társat keres, akivel nemcsak a jó, hanem a rossz dolgokat is meg lehet osztani, de a panaszáradat ideje nem az első randi alkalmával van. A férfi igyekezzen inkább jó benyomást kelteni, ne kezdje rögtön azzal, hogy mennyire nyomorult kis élete van, és hogy hónapok óta nem volt már nője, ne használja lelki szennyesnek se a másikat, még akkor sem, ha úgy gondolja, ez a bizalom jele. Nem, nem az. Ez mindössze annak a jele, hogy ideje felvenni a nyúlcipőt.

Káromkodás, trágárság

A bazmeg, mint kötőszó használata és mindenféle kurvaanyázás egy haveri társaság esetében belefér, de egyáltalán nem menő első randi alkalmával - még akkor sem, ha a nő már régi ismerős. Visszafogottságról, tiszteletről szól, ha mellőzzük a trágár beszédet, így talán van esély arra, hogy lesznek következő alkalmak is, amikor szép lassan ki lehet bontakozni.

Volt már olyan randin, ami ezért (vagy másért) rosszul sikerült?

Kíváncsiak lennénk, női olvasóink vajon tapasztalják-e ugyanezeket a hibákat a férfiakban. Férfi olvasóinktól pedig arra lennénk kíváncsiak, mi az, amit viszont a nők rontanak el gyakran a randikon. És akkor is írjon, ha elmesélné egy borzasztóan sikerült randiját! A Randiblog email-címe továbbra is a régi.