horoszkóp

Mit jelent a bonyolult státusz a Facebookon?

2012.12.25. 15:22

Míg az iwiw státuszbeállításai közt mindössze hat ósdi és maradi opció (egyedülálló/kapcsolatban/házas/elvált/özvegy/élettársi kapcsolat) szerepel, addig a Facebook igazán felkészült arra, hogy nem mindennapi felhasználók lepik el a szolgáltatást. A közösségi oldalon a magyar változat felkínált konzervatív lehetőségei mellett helyet kapott az eljegyezve/nyitott kapcsolatban/melegházasságban/külön élő státusz is, sőt, akik feltűnési viszketegségben szenvednek, még a bonyolult családi állapotot is beállíthatják. Hogy mit is jelent pontosan ez az opció, nem nagyon értjük, ahogyan azt se, hogy miért kell az interneten szétkürtölni, ha egy kapcsolat nincs rendben. Olvasóinkat kérdeztük, nekik mi a véleményük erről, ki használja ezt a beállítást és miért.

1. poén, 2. szakítófélben vannak, 3. intenzív nemi életet élő egyedülálló nő/férfi, 4. elrontotta a beállítást, 5. unatkozik, 6. van ellendarabja, de több pályán játszik, így mindkét irányban csak kicsit kell magyarázkodni, 7. se veled se nélküled kapcsolat - sorolták az olvasók.

"Én eddig csak a hisztisekkel találkoztam, akik egy veszekedés után gyorsan rányomnak erre, hogy ezzel jóóóól megbántsák a másikat, meg hogy mindenki privizzen neki, hogy úristen, mi történt" - írta a 32 éves Karolina, míg a 31 éves Szabina szerint az illető, aki így definiálja a saját kapcsolatát, valósznűleg maga sem tudja, mit akar. "Vagy azért, mert meg van kötve a keze (egyelőre nincs kiút), vagy neki jó ez így is, se veled se nélküled, esetleg az egyik oldalról lehet erősebb a kapcsolat, mint a másikról" - tette hozzá.

"Lányok, akik bonyi kapcsiban vannak a pasijukkal, srácok, akik hétfőn dobják a pénteken felszedett gárét, netes társkeresők, akik vadászgatnak, komoly kapcsolattól rettegők (így jobban hangzik, mint elköteleződve), illetve a teljesen sötét egyedek, akik azt hiszik, hogy Rozi majd ettű jó féltékeny lesz" - vélekedett a 33 éves Emese.

"Én egyáltalán nem értem a mondandóját" - írta a 31 éves Judit. "Ha valaki "kapcsolatban" van, akkor az nyilván egy foglalt táblát jelent, hogy kéretik nem bepróbálkozni, felesleges, kopjatok le. De kitenni egy "bonyolult" státuszt vagy egy "nyitott kapcsolatban" lévőt azon kívül, hogy feltűnési viszketegség, minek? Mert olyan aranyos, hogy jelzi a másik felé, hogy együtt van vele, de azért egy kiskapu nyitva marad, hátha lesz jobb, lehet próbálkozni?"

"Szerintem más is van emögött" - reagált a 32 éves Mária, aki szerint az egész jelenség ennél sokkal bonyolultabb. "Ez sok esetben kétségbeesett segélykiáltás, nekem ez inkább szomorú, minthogy simán elkönyveljem figyelemfelhívó hülyeségnek. Nem lehet mindent azzal megmagyarázni és/vagy lesöpörni az asztalról, hogy ez érzelmi zsarolás vagy manipuláció. Van, hogy az van, hogy megleckéztetésnek szánják, de nem mindig az. Egyszerűen mindenki másképp dolgozza fel az érzelmi válságokat, plusz ez a közösségi média is új dolog (sokan használják helytelenül, vagy fogalmuk sincs ról, mi minden megy ki róluk ezen keresztül a világnak). Régen a nők kendőt kötöttek, ha férjhez mentek, fekete fátylat tettek fel vagy karszalagot, ha megözvegyültek. Volt olyan kor, amikor a parókájukba tűzött virágokkal, gyümölcsökkel üzentek a környezetüknek. Ezek a dolgok ugyanolyanok, csak még finomítani kell rajtuk, illetve tanulni ezeket."

Volt már bonyolult kapcsolatban a Facebookon?

Rettenetesen kíváncsiak vagyunk arra, hogy kit és miért visz rá, hogy a Facebookon bonyolult kapcsolatra írja át a státuszát. Ha ön már egyszer megtette, írja meg nekünk a kiváltó okot a Randiblog email-címére!