3 meglepő új módja az internetes társkeresésnek

2013.01.18. 16:36

Az internetes társkeresés mikéntje alapjában véve nem tűnik egy túl izgalmas témának, de mi mégis viszonylagos gyakorisággal foglalkozunk vele. Egyrészt mert nagyon sok mindenkit érint, másrészt mert időnként azért vannak a területen meglepő újdonságok, és ezeket hármasával szoktuk olvasóink elé tárni. Most is három olyan módszert ajánlunk az ön figyelmébe, amiről eddig valószínűleg nem hallott.

Az első az iDreamofU nevű társkereső, ami érdekesen fordítja meg a profilkészítés és -keresés folyamatát. Itt ugyanis nem (csak) magunkról kell profilt készíteni, aztán keresgélni, hogy kivel szeretnénk felvenni a kapcsolatot, hanem el kell készíteni álmaink nőjének/férfijának profilját (megrajzolva az illető arcképét is), aztán azt kell kikeresni az oldal segítségével, hogy ki az, aki minket keres. Azaz ki az, akinek az álomnőjére/pasijára a legjobban hasonlítunk. De az iDreamofU természetesen a hagyományos módon is használható.

A második újdonságban az ötlet nem igazán újdonság, az benne a nóvum, hogy végre van itthon is ilyen. Nemrégiben indult be az Elittárs nevű társkereső, ami egy több európai országban is működő német cég magyar vállalkozása. A leírás szerint ők a „Diplomások és igényes egyedülállók társkeresője”, de a bemutatkozó anyagok szerint az oldal fő erőssége nem az, hogy diplomák alapján tudunk válogatni a potenciális partnerek között, hanem hogy az oldal egy tudományos-pszichológiai módszerek alapján felépített kerítőszoftverrel működik, azaz személyiségtesztünk alapján maga kiválasztja nekünk, hogy a többi felhasználó közül kivel passzolunk össze a legjobban. Az egyik első ilyen szolgáltatás a világon az amerikai eHarmony volt, most végre itthon is kipróbálhattuk, hogy milyen, ha a vak véletlen helyett a tudomány választ nekünk párt. FRISSÍTÉS: kipróbálhattuk, amíg az oldal csalásgyanúval elérhetetlenné nem vált.

De mihez kezdjen az, aki a tudományban sem bízik? Hát az várja meg, hogy legyen magyar verziója a LikeBrightnak. Ez a szolgáltatás nemrégiben indult be Amerikában, és még csak most promózzák magukat, hogy legalább az USA-ban viszonylagos ismertségre és népszerűségre tegyenek szert. A LikeBright a közösségi oldalakkal, elsősorban persze a Facebookkal kapcsolja össze a társkeresést, és ebben a kezdeményezésben az a pláne, hogy itt a párok összeboronálását a facebookos barátok-ismerősök végzik, azaz nem csak magunk keresgélünk a potenciális partnerek közül, hanem barátaink is ajánlhatják nekünk ismerőseiket randizási célra. Elvileg így kisebb az esélye, hogy őrültekkel hozza össze a sors az egyszeri társkeresőt, bár hallottunk mi már olyat, hogy jó szándékú ismerős szervezett le egy randevút, aztán az mégis rémálommá vált.