Az internetes társkeresésnek az a baja, hogy bár az online ismerkedésnél mi sem kézenfekvőbb, általában az életben elég rossz hatásfokkal működik a dolog, amint azt a rémálommá vált randik viszonylag magas száma is mutatja. Ezért aztán folyamatosan próbálják újabb és újabb ötletekkel forradalmasítani a dolgot, mi pedig három újdonság bemutatásával időnként megnézzük, éppen hol is tart a társkeresők világa.

A mai első érdekesség a Would Like to Meet Me nevű amerikai, fizetős oldal, ami annyi újítást vezetett be, hogy az oldal kezelői ellenőrzik, hogy mindenki tényleg saját magáról tesz-e fel friss képeket a profiljába. Ez úgy történik, hogy a társkereső alkalmazottja minden regisztráltat felhív egy rövid videóbeszélgetés erejéig, és leellenőrzi, hogy tényleg ő van-e a fotókon. Sőt, a később feltöltött képeket is ellenőrzik, úgyhogy elméletileg a csalás itt kizárt, mindenki tényleg az, akinek kiadja magát. Vagy legalábbis úgy néz ki.

A második meglepő újítást Magyarországon egy új társkereső, a Pasivadász vezette be. Ezen az oldalon a nőké a kezdeményezés, ami valószínűleg sok nőnek tetszik majd, a keresgélésbe belefáradt férfiaknak meg kényelmes. Természetesen férfiak is regisztrálhatnak, de azt írja a site elég szűkszavú ismertetője, hogy „a pasiknak semmilyen jogosultsága nincs, nem írhatnak üzenetet, nem kommentelhetnek, női felhasználóink viszont minden eszközzel rendelkeznek a kapcsolatteremtéshez. Itt te vagy a vadász és a pasik a vadak! Regisztrálj, nézz körül, és ha megtetszik egy pasi, csapj le rá! Válaszolni tudnak a pasik, de kezdeményezni nem!” Ennél több gyakorlatilag nem is derül ki elsőre, de a lényeg úgyis az, hogy lehet-e ilyen módszerrel társat találni, ez pedig majd eldől akkor, ha használható számú felhasználó összejött a még viszonylag friss oldalon.

És a harmadik dolog is egy nőközpontú kezdeményezés, az a neve, hogy Lulu. Ez az amerikai közösségi oldal csak csajoknak szól, de az oldalon csak a pasikról van szó: arra való, hogy a hölgyek itt kibeszéljék a férfiakat. Egy komplett férfiadatbázis készül a Lulunál, a női felhasználók (exek, barátnők, ismerősök, stb.) véleményei, illetve facebookos és guglis keresések alapján, ami legálisnak talán legális, de szimpatikusnak első pillantásra nem igazán szimpatikus. A Lulu azt írja, ha egy nőnek megtetszik egy férfi, akkor lecsekkolhatja az illetőt az oldalon, ami nagyon hasznos lehet, illetve kikérheti nőtársai véleményét az adott férfiról. Csakúgy, mint az eheti gyerekesküvőnél, nem vagyunk benne biztosak, hogy fordított nemi felállással (azaz nőket kibeszélő férfiakkal) nem váltana-e ki felháborodáshullámot a koncepció. Mindenesetre a Lulu azt ígéri, hogy a vélemények többsége pozitív, szóval a bosszúszomjas exek nem ide járnak becsmérlő pletykákat terjeszteni, sőt, az egészből az urak is hasznot húzhatnak, mert kínálnak nekik is egy appot, aminek segítségével kikérhetik magukról a nők véleményét.