Analfabéta, ezért véletlenül bigámista lett

2013.05.07. 18:01

Tudósítottunk egyszer már egy olyan sztoriról, hogy egy nő a Facebookon vette észre, hogy férjének van egy másik felesége is. Ez a mai is ilyen, de ez az újabb történet hemzseg a további bizarr részletektől – pont, ahogyan ön szereti. A főszereplő bizonyos Garry Floodgate, egy 54 éves brit férfi, aki átruccant Amerikába, és ott elvett egy kanadai nőt, miközben Angliában otthon ült a feleség, aki mellesleg csak 27 éves. Floodgate azzal védekezik, hogy analfabéta, ezért nem tudta, hogy nem választották még el feleségétől.

El sem tudjuk képzelni, hogy mitől mehet ilyen jól az olvasni nem tudó, de majdnem 30 évvel fiatalabb nőt feleségül vevő teherautó-sofőr bácsinak. Azt tudjuk csak, hogy legelső feleségétől már van egy 17 éves lánya, és 2004-ben a második házasságát kezdte meg a jóval fiatalabb Rachel Floodgate-tel, aki további két gyereket szült neki. Nekik nem jött össze a második házasság sem: 2010-ben különváltak, de a válás hivatalos kimondására még várni kellett.

Ahogy azt az ötvenes éveik közepén járó brit kamionsofőrök szokták, tavaly nyáron Garry Floodgate átruccant Amerikába, hogy személyesen is találkozzon az interneten megismert új barátnőjével. Ez az új barátnő bizonyos Sheila Siebert volt, valószínűleg nem cseten ismerkedtek össze, ha a bácsi nem tud olvasni. (De akkor vajon hol? A Chatroulette-en?) A kanadai, 55 éves hölggyel annyira összemelegedtek, hogy egy hét után rögtön össze is házasodtak a Las Vegas-i Circus Circus hotel kápolnájában, így Siebert lett a harmadik Floodgate-feleség.

A kézfogón készült fotók azonban a Facebookon landoltak, itt meglátta őket Rachel Floodgate, a második feleség, és ő volt olyan kedves, hogy ahelyett, hogy a lájk gombra kattintott volna, kihívta a rendőrséget. Ugyan már egy éve külön élt a férjétől, de hivatalosan nem voltak még szétválasztva. Garry Floodgate-et ennek megfelelően el is fogták, amikor visszatért Nagy-Britanniába, és 20 heti börtönt kapott kettős házasságért.

Azzal védekezett, hogy ő analfabéta, ezért amikor amerikai utazása előtt közvetlenül látta, hogy a bíróságtól kapott valami papírokat, azt gondolta, hogy végre szét vannak választva Rachellel. Nem így volt, de ezt Floodgate elvileg nem tudhatta, így ő abban a hiszemben utazott szeretője karjaiba, hogy újra agglegény. A bigámia hírének természetesen a harmadik feleség sem örült, aki erre hivatkozva rögtön érvénytelenítette is a Las Vegasban megkötött frigyet, Floodgate-tel azóta sem találkozott.