Idén már mutattunk ebben a blogban egy zsidót esküvőt, ahol roppant látványos fotók készültek. Ma megint egy zsidó esküvőt mutatunk, de itt nem a fotók, hanem a videó az érdekes, azon belül is elsősorban a hanganyag. Londonban bizonyos Stan és Claudia Gocman bérelte fel az esküvőjére Anthony Aurelius videóst, akivel kapcsolatban utólag elég nehéz megérteni, hogy miért fogadta el a meghívást, ha ennyire antiszemita. Végigzsidózta ugyanis a munkát, aztán mindennek a tetejébe képes volt a vágatlan anyagot átadni az ifjú párnak – a felvételen tisztán hallhatóak primitív beszólásai. A történelmi drámába illő nevű videós kézzel írt bocsánatkérő levelet, de ezt azért nem lehet egykönnyen kimagyarázni (még szerencse, hogy Aurelius nem divattervező – emlékszünk még, mi történt Gallianóval).

A poszt tetején nézhetik meg az inkriminált videót azok, akik a változatosság kedvéért most angolul szeretnék azokat a frázisokat hallani, amelyek közül a legenyhébb mondjuk az, hogy „azt hiszik magukról, hogy ők mindenkinél jobbak”, a legdurvábbak egyike meg az, hogy „hát ezért volt a holokauszt – megértem Hitlert”. Ezek után nem kellemes belegondolni abba a jelenetbe, milyen lehetett az a pillanat, amikor az ifjú pár először kapott videóanyagot a nagy napról (mellesleg azt is csak 9 hónappal az esemény után), de az esküvő legszebb pillanataihoz ilyen gyűlölködő szöveg volt az aláfestés. Aurelius azt is kifejtette, milyen visszataszítónak találja a menyasszonyt.

Az ifjú pár azt nyilatkozta a Mirrornak, hogy azt először hitték, a videós így állt bosszút azért, hogy a legolcsóbb csomagot választották az esküvői filmezéssel kapcsolatban, de nem ez volt a helyzet. Aurelius kézzel írt bocsánatkérő levelet küldött Gocmanéknak, amiből kiderül, hogy nem kicsinyes bosszúról volt szó, hanem Aurelius csak szimplán tényleg ekkora bunkó. „Belátom, hogy gyengejellemű vagyok és magamba kell szállnom” – írta ügyfeleinek. „Bocsánatot kérek, hogy megsértettem önöket.

Hát Gocmanéknak nem lesz könnyű megfeledkezni az esetről, már csak azért sem, mert a felvételen a hang most már örökre ott van. Arról mindenesetre letettek, hogy beperelik Aureliust, de nem azért, mert megbocsátottak neki, hanem mert idő közben csődbe ment a férfi videós vállalkozása. Ha szereti a bénázó esküvői videókat, akkor a gyereknapnak az ön számára itt nincs feltétlenül vége, mert mostide kattinthat egy másik filmesért, aki szintén elrontotta a felvételt – igaz, ő inkább ügyetlen volt, de legalább nem bunkó.