Szerelmesen megszökni a szülők és/vagy tanárok elől tizenévesen – ez egy jópofa, romantikus kalandnak hangzik, és sok esetben remélhetőleg nincs is szó ennél többről. Kevésbé szerencsés esetben a hírekben végzi az eset, ahogy történt ez már egy amerikai párocskával, akik inkább csöveztek, csak hogy minél többet lehessenek együtt, vagy egy brit lánykával, aki Törökországban lépett olajra egy kétes előéletű fiatalemberrel. A mai sztori főszereplői feltehetőleg mindketten dúsgazdag családok sarjai, hiszen mindketten a Stonyhurst College nevű bentlakásos iskolába járnak (illetve valószínűleg most már csak jártak). Ez egy előkelő középiskola az angliai Lancashire-ben, ahol egy év 30 000 fontba kerül a szülőknek, ami valamivel több, mint tízmillió forint. Szóval a gyerekek valószínűleg jól el vannak eresztve, nem csoda, hogy nehezen bírták, hogy be vannak zárva egy iskolába.

A srác és a lány nevét szerencséjükre nem tették közzé, de a Daily Mail azt írja róluk, hogy mindketten 16 évesek, és hogy a karácsonyi szünet után még visszatértek az iskolába. De nyilván nem együtt töltötték az ünnepeket, hanem családjaikkal, és iskolatársaiknak meg is mondták, hogy még többet szeretnének nyaralni, mert elegük van a hidegből és az esőből. A szigorú katolikus iskoláról nyilván nem is beszélve.

Az 1593-ban alapított Stonyhurst College-be egyébként korábban olyan hírességek jártak, mint Sir Arthur Conan Doyle, a Sherlock Holmes-könyvek írója, de annak idején ilyen románcok nem fordulhattak elő az intézményben, tekintve, hogy egészen 1999-ig csak fiúk jártak ebbe az iskolába. Hát most már lányok is vannak, igaz, csak 130-an, míg a fiúk száma 300.

A párocska most hétfő hajnalban lépett meg, amikor még mindenki aludt az épületben. Korábban az interneten foglaltak maguknak repülőjegyet, és néhány iskolatársuknak el is mondták, hogy mire készülnek vasárnap éjjel. Ők persze csak utólag mondták el azt, amit előre tudtak, nyilván nem akarták azzal népszerűtlenné tenni magukat, hogy beárulják a tanároknak a szerelmespárt. Pedig jó sok pénzt és aggodalmat megspóroltak volna ezzel a lépéssel, ugyanis amikor hétfő reggel az iskolában mindenki felkelt, ez a két bizonyos diák hiányzott.

Eddig még nem is kerültek elő, csak annyit lehet tudni róluk, hogy hajnalban hívtak maguknak egy taxit, elmentek a manchesteri repülőtérre, és ott felszálltak egy Puerto Platába menő, átszállásos járatra. Elvileg megérkeztek, de a szigeten egyelőre nem találják őket. A szülők nem akarnak rendőrhadjáratot indítani utánuk, azt tervezik, hogy esetleg maguk mennek el a Karib-tengeri szigetre, hogy visszahozzák iskolaidőben romantikázó gyerekeiket. Drukkolunk nekik.