Érdekes, hogy a táplálkozási zavarok mennyire gyakran kerülnek elő ebben a blogban annak ellenére, hogy itt alapvetően a párkapcsolatokkal foglalkozunk. De úgy látszik, a két dolog egyáltalán nem áll távol egymástól, hiszen mind a mértéktelen hízásnak, mind az őrült koplalásnak lehetnek olyan okai, amik az ember szerelmi/érzelmi életében gyökereznek. A múlt héten egy olyan brit hölgyet mutattunk, akin a szülei válása kapcsán hatalmasodott el az anorexia, és akit saját házasságának harmóniája, illetve kislánya megszületése tudta kizökkenteni az önpusztító életmódból. A mai poszt főszereplője, a szintén brit Gemma Martin ehhez képest azt mondja, ő csak meglátta a lagzija után a róla készült esküvői fotókat, és ez volt az utolsó lökés ahhoz, hogy fogyókúrába kezdjen. A fenti képre kattintva megnézhet róla diéta előtti és utáni fotókat, alább pedig további részleteket talál a történettel kapcsolatban.

Gemma Martin 31 éves, férje, Paul Martin 41. Két éve házasodtak össze, és Gemma Martin ekkor azt állapította meg, hogy súlya valószínűleg rekord: 215 kilójával valószínűleg ő Nagy-Britannia legkövérebb menyasszonya. Már csak azért is valószínűtlen, hogy túl sok nő lett volna, aki ennél nagyobb testsúllyal ment volna férjhez, mert már Gemma Martin is szó szerint alig volt képes menni vagy lélegezni a túlsúlyától, ráadásul egyre jobban fenyegette a cukorbetegség.

Már kislánynak is kövér volt, az osztálytársai csúfolták, az életben az egyetlen öröme az evés volt. Próbált ugyan fogyni, de sose sikerült neki, az esküvő viszont szerencséjére összejött: Paul Martinnal 2003-ban egy internetes társkeresőn ismerkedett meg, és 2008-ban össze is házasodtak. A hölgy így nyilatkozott az esküvői fotóiról, amik közül egy párat képösszeállításunkban is megnézhet: „anyukám és Paul azt mondta, hogy jól nézek ki, de amikor megkaptuk az esküvői fotókat, elszörnyedtem azon, hogy mekkora vagyok rajtuk… 215 kilósan kövérebb voltam, mint valaha. Azonnal tudtam, hogy muszáj lefogynom. Nagyon szerettem volna családot alapítani Paullal és tudtam, hogy ha nem változok meg, nem is élek olyan sokáig, hogy édesanya lehessek.

Így aztán amíg más elhízik az esküvő után, Gemma Martin elment gyomorszűkítő műtétre, és lassan, de biztosan fogyni kezdett. Két mázsásan gyereket se vállalhatott, de két év diéta után, 125 kilós súly környékén sikerült teherbe esnie. Meglepetésére még a terhesség alatt is folyamatosan fogyott (volt még bőven miből) és tavaly januárban meg is született kislánya, Saoirse. Ez mellesleg egy ír eredetű keresztnév, kb. úgy kell kiejteni, hogy [szísa] és azt jelenti, hogy szabadság. A szülés után a kismama tovább fogyózott, összesen az esküvői súlyához képest 127 kilót adott le, úgyhogy ma már csak 88 kilót nyom, és büszkén mutatja a fotósnak elképesztően aranyos kislányát.