Nem, tényleg nem minden férfi szereti a náluk kevésbé okosabb nőket, eszünkben sincs általánosítani. De ha már olyan gyakran előfordul ez a jelenség, akkor itt az ideje, hogy beszéljünk róla. Posztunkban azokat az okokat keressük, hogy azok a férfiak, akik tudatosan keresik a náluk gyengébb intelligencia-hányadossal rendelkező partnert, mi okból teszik azt. A válasz eléggé egyértelmű. 

Mert erősíti a kapcsolaton belüli pozíciójukat 

A férfi a teremtés koronája, úgyhogy legtöbbször elő sem fordulhat, hogy a párkapcsolatban a nő legyen az okosabb. Egyszerű presztízskérdés, ahogyan minden férfi szeretne a nőnél magasabb, erősebb lenni és többet keresni. Egy náluk butább nő erősíti a kapcsolaton belüli pozíciójukat, mivel nem zavarnak sok vizet. Ráadásul sok férfi számára túl sok már az emancipációból: az okos nők még huszonéveikben a tanulással foglalkoznak, a harmincas éveikben pedig a karrierjüket építik, így a férfiak háta mögött nincs meg az a klasszikus értelemben vett erős asszony, aki rendben tartja az otthonukat és anyáskodik felettük. 

Mert erősíti a kapcsolaton kívüli pozíciókat 

Sokan úgy vélekednek a témával kapcsolatban, hogy nem gond, ha a nő okosabb, csak ne nyilvánosan legyen az. A baráti társaságban kinyilvánított szellemi fölény irtó kínos tud lenni egy férfi számára, megalázó és kisebbségi komplexust okoz. 

Mert egy butább nő befolyásolhatóbb  

A kevesebb sütnivalóval rendelkező nők minimális ráhatással és praktikával befolyásolhatók, ezáltal könnyebben el is csábíthatók. Kapcsolaton belül pedig a befolyásolható személyiségek gyámoltalanabbak, így a férfi akarata akkor érvényesül, amikor csak akarja. 

Mert a nők az okosabb férfiakat szeretik

Ahogyan bizonyos férfiaknak szükségük van arra, hogy a nők felnézzenek rájuk, bizonyos nőknek is szükségük van arra, hogy olyan férfi legyen mellettük, akikre felnézhetnek. Őket pedig sokkal inkább vonzza az ész, mint a jól kidolgozott izomzat. Ezért is van az, hogy az okosabb nők pártalálási esélye jóval alacsonyabb, mint a kevésbé okosabbaké, ez viszont a férfiak tekintetében pont fordítva igaz. 

Mert egy nő inkább legyen szép 

A nőkkel ellentétben a pasiknak kell a látvány, és főleg a karrierista férfiak számára fontos, hogy olyan pár legyen mellettük, akikkel lehet villogni baráti társaságban vagy rendezvényeken. Az agyi kapacitás ebben az esetben sem túl fontos, ezért fordulhatnak elő olyan párok (expárok), mint például az egyik leggazdagabb magyar pasi, Kedves Ferenc és a jogi egyetemmel nyolc éve küzdő Zimány Linda