Ennek a történetnek az eleje a Helyszínelő rovatban is otthon lenne, ugyanis egy meglehetősen horrorisztikus bűncselekményről van szó – már most szólunk, hogy a képösszeállításban látható fotók nagyon felkavaróak. Egy amerikai lányt, bizonyos Melissa Dohmét a volt barátja a szakítás után elhívta még egy utolsó ölelésre, de a fiatalember az ölelés után megtámadta exbarátnőjét, és 32-szer sújtott le rá egy késsel, aztán összeszurkált áldozatát otthagyta, abban a tudatban, hogy a lány meghalt. Nem így volt: Dohmét végül is megmentették, és most azért mutatja meg sérüléseiről készült borzasztó képeket, hogy ezzel is a családon belüli erőszak elleni harc fontosságára figyelmeztessen. Nem mellesleg azt is elmeséli, hogyan találta meg újra a szerelmet ezután a trauma után: az őt megmentő egyik mentőssel jött össze.

2012. január 24-én este volt a floridai Clearwaterben, hogy Melissa Dohme kiment a háza elé, hogy utoljára találkozzon Robert Burtonnel, korábbi barátjával, akivel nem sokkal azelőtt szakított: két éves kapcsolatnak vetve véget. A fiatalember már korábban is mondott olyat a lánynak, hogy „ha elhagysz, kinyírlak”, de ekkor teljesen érzelemmentesnek tűnt. Megvolt ez a bizonyos búcsúölelés, amit a srác kért a lánytól, és ekkor kezdődött  egyszer csak a támadás, aminek során a 32 szúráson kívül Burton volt barátnőjének több fogát is kiütötte és betörte a fejét, aminek következtében a lány agyvérzést kapott és arcának az egyik fele lebénult. Burton otthagyta vérbe fagyva, és Dohme meg volt róla győződve, hogy perceken belül tényleg meg is fog halni.

De mégis jött érte egy mentő és helikopterrel kórházba szállították. Az orvosok felkészítették a családot arra, hogy Dohme nem fogja túlélni a sérüléseit, és kétszer is leállt a szíve, de mindkétszer sikerült újjáéleszteni. Bizonyos Cameron Hill tűzoltóként dolgozik Clearwaterben, és benne volt a rohamkocsiban, ami kiérkezett Dohméhoz a támadás éjszakáján, vele volt a helikopterben is. Úgy látszik, ő valamiért optimistább volt az orvosoknál annak ellenére, hogy 17 éves karrierjében ilyen brutális támadáshoz addig még nem hívták. „Általában ha valakit ilyen sokszor megszúrnak, nem szokta túlélni... De ahogy a helikopter felemelkedett aznap éjjel, megszólalt bennem egy kis hang, hogy még látni fogom Melissát” – nyilatkozta most Hill. Ő azért van benne még mindig a sztoriban, mert a megérzése igaznak bizonyult.

Dohme 10 operáción esett át, gyakorlatilag új arcot kapott, és miután felépült, úgy érezte, neki is segítenie kell ott, ahol megmentették az életét, ezért beállt nővérnek a kórházba. Így találkozott ismét össze Hillel, akivel aztán románc szövődött közöttük: Dohme szerelmes lett egyik megmentőjébe. Most azért állt történetével a nyilvánosság elé, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy egy csúnya szakítás után egy erőszakos exszel találkozni nagyon kockázatos tud lenni – ha ön végignézi a fotókat, valószínűleg egy életre megjegyzi, hogy ne kövesse el ugyanezt a hibát.