Foglalkoztunk már leszbikus társkereséssel, lánykéréssel és természetesen esküvővel is (sőt, válás is volt már), úgyhogy önmagában Vivian Boyack és Alice Dubes házasságkötése nem lenne egy világrengető szenzáció, de a Quad-City Times tudósítását mégis rengeteg lap átvette a világ körül, méghozzá a két menyasszony életkorára való tekintettel. Boyack ugyanis 91 éves, Dubes pedig 90, és amitől még szebb ez az egész történet: 72 éve vannak együtt.

Az esküvőre Iowa államban, egy Davenport nevű város egyik templomában került sor, ahol a lelkész asszony a következőket mondta a ceremónián: „amit most ünneplünk, annak már nagyon régen meg kellett volna történnie”. A két néni ugyanis még fiatal nőként ismerkedett össze, 1942-ben. Boyack tanárnőként, Dubes pedig bérszámfejtőként dolgozott. Összeismerkedtek, együtt maradtak, bár a házasságra kapcsolatuk első kb. negyven évében nyilván gondolni sem lehetett. Ehelyett utazgattak: az évtizedek során elmentek az USA valamennyi államába legalább egyszer, Kanada összes megyéjét is felkeresték, a tengeren túlra pedig kétszer merészkedtek, Angliában jártak mindkét alkalommal.

Ilyen alkalmakkor mindig a hosszú kapcsolat/házasság titkát szokták kérdezni az idősebbektől, és a Boyack-Dubes pár sem úszta meg ezt a kérdést. Azt nyilatkozták, nagyon boldogok voltak együtt egész életükben, de nagyon sok szeretet és erőfeszítés kell ahhoz, hogy egy kapcsolat 72 évig működjön – és hogy 72 év után végre eljussanak az esküvőig. A Jezebelen máris nagy az egyetértés arról, hogy ebből a sztoriból mindenképpen filmet kell forgatni, lehetőleg Kate Winslet és/vagy Meryl Streep közreműködésével. Nem is rossz ötlet, mindenesetre a nénikről és az esküvőről készült fényképeket itt lehet megnézni!