Az ember elvileg azért regisztrál egy internetes társkeresőre, hogy találjon egy társat. Sok esetben azonban társ helyett inkább szexpartnerre vágynak a júzerek, ezt szokás mondani többek között a jelenleg nagyon divatos Tinder nevű alkalmazás felhasználóinak többségére is. Na de a szerelmen és a szexen kívül van még más, amit lehet találni egy ilyen keresőn? Döbbenet, de igen. Újabban egész sokan vannak, akik teljesen eredeti módokon használják ezeket a szolgáltatásokat valami egészen másra. Alább 5 eklatáns és/vagy vicces példát sorolunk fel a társkeresők alternatív funkcióiról.

1. Albérlet- és álláskeresés – Azért ezzel kezdjük, mert talán ez a leggyakoribb: sokan a profiljukba simán beleírják, hogy albérletet keresnek. Ennél azért ritkább, ha valaki munka után kutat egy társkeresőn (és nem masszázsról vagy valami szexuális szolgáltatásról van szó). De ilyen is akad, ha ide klikkel, akkor egy angol példát láthat egy olyan fiatalemberről, aki a Tinderre fotó gyanánt gyakorlatilag az önéletrajzát tette ki, azzal, hogy állást keres. Az önéletrajzát egyébként videó formájában is létrehozta, ez látható alább.

2. Ismerkedés az ismerkedéssel – Más nem azért regisztrál az ismerkedős oldalra, mert meg szeretne ismerkedni valakivel, hanem azért, hogy úgy általában megtudja, hogy milyen az ismerkedés. Ezt tette például egy új vígjátéksorozat, az A to Z egyik főszereplője, Henry Zebrowski egy friss interjú szerint. A sorozat ugyanis pontosan az internetes társkeresőkkel foglalkozik majd, úgyhogy Zebrowski fogta magát és regisztrált egyre, hogy megtudja, hogyan mennek az életben az ilyen randik.

3. A világbéke terjesztése – Nem a szenvedélyes szerelmet, csak a felebaráti szeretetet próbálták terjeszteni a Palestinder nevű blog készítői idén nyáron az okostelefonos partnerkeresőkön. A Tinder és a Grindr felhasználóinak többsége izraeli, de megpróbálták az éterben összehozni őket a palesztinokkal, több-kevesebb sikerrel. A kísérletről az Index is írt, hát még a helyi média, így egy idő után a projekt olyan híres lett, hogy a bloggerek nem tudták folytatni, mert a térség júzerei kezdték felismerni őket.

4. Közvélemény-kutatás –  Egy hasonló, talán még szórakoztatóbb blogot készített ez az illető, aki a skót függetlenségről tartott népszavazás előtt valamiért a Grindr nevű meleg társkeresőn próbálta felmérni a közhangulatot. A pasizni próbáló urakat ez az illető váratlanul azzal a kérdéssel lepte meg, amire később a népszavazáson is válaszolni kellett: független legyen-e Skócia? A szavazáson végül a nemek győztek, úgyhogy Skócia marad Nagy-Britannia része, de legalább egy vicces blogbejegyzés lett az egészből.

5. Sportjóslás – A fentihez némiképp hasonló ötlet, hogy egy amerikai fiatalember nemrég arról kérdezgette a csajokat a Tinderen, hogy szerintünk melyik kosárcsapat hogyan fog teljesíteni idén az NBA-ben. A csajok válaszait itt lehet látni, de aki arra számít, hogy a nők többsége csípőből elutasít egy ilyen sporttémájú kérdést, az csalódni fog, mert rengetegen közülük érdemi választ adtak. Szóval a Tinder csajaitól (legalábbis Amerikában) simán meg lehet tudni, mit tartogat a kosárlabdaszezon, de vigyázat, azért nem teljesen kockázatmentes össze-vissza trollkodni a társkeresőkön!