Úgy döntött a budaörsi önkormányzat a január 1-vel, egyeztetés nélkül bevezetett, az M1/M7-re is vonatkozó útdíj miatt, hogy nem finanszírozza tovább a tavaly év végéig ingyenes sztrádaszakasz kivilágítását – írja az Index. Wittinghoff Tamás polgármester közleménye szerint

a Budaörs város önkormányzatával 2002-ben megkötött „világítás szolgáltatás üzemeltetése” tárgyú megállapodást 2015. február 28. napjával felmondtam.

Azzal indokolják mindezt, hogy az autópálya keresztülszeli a város területét, a közlekedési hálózatának így szerves része, ezért Budaörs többmilliárdos fejlesztéseket hajtott végre itt az utóbbi években. Ezeket térítésmentesen adták át az államnak. Budaörs ráadásul azóta fizeti a főpálya és a lehajtók világítását is. Már a felmondási idő alatt sem kívánja a város fizetni az útvilágítást.

A fővárosi szakasz már rég sötét

hétfői helyzet

Az ünnepek utáni első munkanapon munkatársaink az M1/M7-esen és a Budaörsön átvezető 1-es főúton is bejöttek a főváros felé, de nem tapasztaltak súlyos közlekedési helyzetet. Lehet, hogy csak az elnyúló szabadságolások miatt, de nem volt elviselhetetlen mennyiségű autó és dugó Budaörsön.

Épp a napokban fedeztük fel, hogy az M1/M7 Budaörs utáni, már a főváros (azaz a BKK Közút) kezelésében lévő szakasza jó ideje sötétbe burkolózik, holott a városhatártól befelé eső, hosszúréti szakasz már nem Budaörs. Úgy tudjuk, a világítást a tulajváltás ellenére még mindig a Magyar Közút Zrt. üzemelteti. Itt azonban pozitív folyamatokról írt Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető, aki elmondta, számukra nem fizetett eddig Budaörs a világításért.

Amint a tudomásunkra jutott az útvilágítással kapcsolatos probléma, a legfontosabb javításokat azonnal elindította és elvégezte társaságunk, a hibák jelentős részét már elhárították a szakemberek, a maradék világítótestek javítása is folyamatban van, néhány napon belül azok javítása is megoldódik.