Reagált a BKK arra a posztunkra, ami arról szólt, hogy a Mechwart ligetnél nem elég, hogy a pótlóbusz megállója nem a megszokott megállóban van, de sufnituningos tábla jelzi az utasoknak, hogy merre lehet megtalálni a pótlóbusz ideiglenes megállóját.

Forgalmi okok

Mivel a nagykörúti villamospálya felújítása miatt forglami sávokat is le kellett zárni, illetve néhol buszsávokat kellett kialakítani, ezért vannak szakaszok, ahol a körút egysávosra szűkült. A felújíás folyamatosan zajlik, ezért állandóan változik, hogy mikor, pontosan milyen szakaszokon, milyen kalandokat élhetünk át.

A Mechwart liget környékén található megoldásokra ezt írta a BKK: “[a] Mechwart ligetnél lévő ideiglenes megállók kihelyezését elsősorban a közút kapacitásának szempontjai indokolták. A Széll Kálmán tér irányában a korábbi pótlóbusz-megállóhely az egysávos szakaszon található. Amennyiben az autóbusz itt állt volna meg, az a jelenleginél is jobban akadályozta volna a közúti forgalmat. A Mechwart ligetnél az eddig használt megállóban helyszíni tájékoztatót is kihelyeztünk a könnyebb eligazodás érdekében. A kihelyezett tájékoztató táblát a hét elején letörték, és ennek helyére rakott ki valaki kézzel írt tájékoztatást. Munkatársaink a helyszíni ellenőrzésnek köszönhetően észlelték a hibát és a hét közepén pótolták a kihelyezett tájékoztató táblát. Minden olyan megállóban, ahol nem a megszokott pótlóbusz-megállóhelyen áll meg a busz a megállóba és a megálló környezetében is kihelyeztünk tájékoztató táblákat. Kollégáink pedig rendszeresen ellenőrzik a helyszíni tájékoztatóinkat, és szükség esetén pótólják azokat”.

Vannak helyek, ahol az elsőre kihelyezett ideiglenes megállóhelyeket jelölő táblákat néhány nap után átrakták máshova, és ezek a BKK válasza szerint nem egyedi esetek, előfordulhatnak még bármikor, úgyhogy érdemes figyelni, nehogy rutinból olyan helyen várjuk a buszt, ahol az sosem fog megállni.

„A pályafelújítás idején folyamatosan ellenőrizzük a forgalmi rendet, és ha szükséges, a buszmegállók helyét is módosítjuk” – írta a BKK.

A Margit hídnál a Pest irányába tartó megálló speciális eset, ott nem a forgalmi akadályok, hanem a szükség hozta úgy, hogy a Trófea mellett legyen a megálló. „A Margit híd irányában szintén a kisebb forgalmú útszakaszra helyeztük át a megállóhelyet. A Margit híd, budai hídfőnél a Pest irányú buszmegálló áthelyezésének oka az volt, hogy a vállalkozó nem készült el a idejében az ideiglenes megálló kialakításával” – írta a cég.