Május utolsó hétvégéjén különleges kutyás eseményt szerveztek a Városligetben, a Dog Chow Kutyasport Majálison még úszhattak is az oda érkező kutyák egy speciális medencében. A kétnapos majálist nemcsak a gyereknap miatt tartották meg, tíz nemzet kutyamániás gazdijai ezen a majálison egy frizbiversenyen mérettették meg magukat a nemzetközi zsűri előtt.

A tíztől estig tartó rendezvényen örökbefogadásra váró kutyákat is bemutattak, ahogy munkakutyákat is, és tapsolva lehetett bámulni, hogyan lehet frizbizni a szebbnél szebb kutyákkal. A frizbizést a kutyák gazdái tényleg csak a kutyáik miatt csinálják, sem ez a verseny, sem az amerikai verseny sem jár pénzdíjjal – ez a frizbiverseny az amerikai verseny kvalifikációs versenye. Az alábbi galériában megnézheti a versenyszerűen frizbiző kutyákat.

A jó az, hogy az ilyen eseményekre nagyon jól szocializált kutyákat visznek a gazdáik, akik még a 4-5 éves gyerekekkel is fantasztikusan eljátszanak. A 30 fokos tűző napsütésben azonban nem sok kutya érezte magát jól (főleg a nem versenyző kutyák), nemcsak a meleg, a hangfalból üvöltő zene, hanem a tömeg is megnehezítette a dolgukat. Több kutya a medencében sem örült felhőetlenül a víznek, egyszerűen nem voltak hajlandóak úszni a labda után, és inkább visszafordultak.

A majális így is elérte a célját, azaz azt, hogy megmutassa, milyen kutyasportok vannak, hogy ezeken keresztül milyen hamar le lehet fárasztani a kutyákat. Márpedig akinek kutyája van az tudja, ez a legfontosabb: a fáradt kutya a boldog kutya.