Egyre több taxis demonstrált a Deák téren, a forgalom ismét csak egy-egy sávban haladt a belvárosban hétfőn kora délután. A helyszínen tartózkodó kollégánk információi szerint több taxitársaság is csatlakozott a reggeli demonstrálókhoz, továbbá a vidéki taxisok közül is sokan Budapestre utaztak tiltakozni. A demonstrációjuk célját egyelőre nem érték el, Tarlós Istvánnak átadták a petíciójukat, választ egyelőre nem kaptak. 

A tüntetést szervezők két furgonnal elindultak az Erzsébet tér felé, a Velvet információi szerint több fő csomópontnál is meg akarják akadályozni a forgalmat. A taxisok a Taxis demonstráció nevű facebookos esemény oldalán rengeteg kritikus megjegyzést kapnak az utasoktól, a többség kifogásolja a forgalmi akadályt, továbbá a taxis hiénák lehúzását kifogásolják, a taxiórák manipulálásával együtt.

A Deák téren az Erzsébet tér felé kell számítani a dugóra, a taxisok a forgalmat igyekeznek nem akadályozni, és elengedik az autóval közlekedőket, lehúzódnak. A Velvet információi szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt is tüntetnének a taxisok. 

Vasárnap éjféltől tüntetnek a taxisok az Uber rendszer miatt, hétfőn reggel megnehezítették a közlekedést, nem bejelentett demonstrációjukat napközben a rendőrség legálissá nyilvánította. A taxisok a versenyhelyzetet a jogszabályok betartatásával szeretnék elérni. 

Update: a Velvet információi szerint a taxik elindultak a Lánchíd felé, és arra készülnek, hogy a hidat és a Bajcsy-Zsilinszky utat is lezárják.

A Bajcsy-Zsilinszky utat már lezárták, egyetlen sávon sem lehet közlekedni. A legfrissebb információk szerint az Andrássy úton egy sávot felszabadítottak, nagy valószínűséggel a rendőrség felszólítására. A hangulat a helyszínen egyre fokozódik.

A Lánchíd lezárásával kapcsolatban ellentmondásos információk érkeznek, egyes források szerint még csak fontolgatják a híd blokádját.

A Bajcsy-Zsilinszky út megnyitása az autók előtt egyelőre elérhetetlen kérés, csak a    a tömegközlekedési eszközök haladását engedik egy-egy sávon. Úgy tudni, 19 óra körül egy-egy sávon engedik majd közlekedni az autókat is.

A hangulat fokozódik: az egyik taxis a testével próbálta megakadályozni egy BKV busz haladását, a már megnyitott sávon. Sikerült eltávolítani a jármű elől, így mehetnek a buszok.