Ha látta január végi posztom, amiben metrómegállókra lebontva mutattam meg, mennyibe kerülnek a környéken az albérleti díjak, akkor önnek ismerős lesz az alábbi térkép.

Igaz, most a négyzetméterárakat egy- illetve kétjegyű számok váltották le. Hogy mik is ezek? A Gizmodón talált, egyébként a Transport for Londontól származó ötlettől ihletődve megnéztem, hány percet kéne az egyes metrómegállók között sétálnunk, ha éppen ahhoz van kedvünk. Részletek a folytatásban!

Talán nem meglepő, hogy ha minden megállót érinteni akarjuk, a legtöbbet a hármas metró nyomán kéne sétálnunk – összesen 210 percet, azaz 3,5 órát venne igénybe az út. A piros metrót követve 150 percet, azaz egy órával kevesebbet kéne bandukolnunk, igaz, ebben vastagon benne van az, hogy a Kossuth tér és a Batthyány tér között (most már) nincsen közvetlen híd, a Lánchíd felé kell kerülnünk. 

Hogy készült?

A Transport for Londonhoz hasonlóan én is útvonaltervezőt használtam - egészen pontosan a Google Maps-en megnéztem minden egyes megállónál, hogy gyalog milyen messze van a másiktól. 

Ha felvágna az ismerősei előtt, hogy végignyomott egy metróvonalat gyalog, akkor a földalattit válassza: ezt ugyanis 54 perc, azaz kevesebb mint egy óra alatt végiggyalogolhatja. Bár a menetideje alapján nem igazán gondolnánk, azért a 4-es metró is egy izmos túrát eredményezne: a bejárására 95 percet, azaz bő másfél órát kellene rászánni. 

A grafikát sem titkolom tovább, íme: