Egyre kétségbeejtőbben távoli emlék most már Budapest színházi élete. A koronavírus-járvány miatt hónapokkal ezelőtt leálltak az előadások, és a kialakult helyzetre reagálnak most a Katona József Színház új fotói, amelyek elkészültéről Máté Gábor így beszél az intézmény honlapján:

Az évadkönyv fotózása is mutatja a járvánnyal kapcsolatos tehetetlenségünket. A Katona ezzel foglalkozó csapatának – Horváth Máté, Kazimir Annamari és Wiegandt Júlia – ötlete volt, hogy a színház előadásainak portréként használható képeit Neményi Márton fotóriporter segítségével helyezzük be a színészek otthonába. Szép és filozofikus, ugyanakkor mulatságos gondolat, hogy az előadás nélkül maradt színész otthon, saját lakásában kénytelen tovább játszani szerepét.

Az előadásokon és a színészek otthonában készült hibrid képeket az alábbi posztban lehet végiglapozgatni, a fent kiemelt borítófotón Rezes Judit kúszik a földön a duplók között, de a sorozatban a Katona József Színház összes sztárja megtalálható Ónodi Esztertől Keresztes Tamásig, alább Borbély Alexandrával kezdődik a névsor.

Borbély Alexandra Rendőrhadnagy — Tartuffe Fotó: Neményi Márton Előadáskép: Horváth Judit

Posted by Katona József Színház on Sunday, 16 August 2020

Mindeközben megvolt a Katona József Színház idei évadnyitója, amelyről Ónodi Eszter az alábbi képet tette közzé.