Péntek este megtámadták a 4-es 6-os villamoson Rékasi Károly fiát, a 19 éves Zsigmondot, aki éppen a két hónapja munkálkodó, Magyarország megmentelek nevű szervezetének tagjaival járta éjszaka a fővárost. A színész fia által alapított mozgalom célja, hogy megakadályozza, hogy a részeg/drogos alakok nőket erőszakoljanak (a barátnőjét is érte már támadás, azóta nem is engedi őt este egyedül az utcára), járókelőket molesztáljanak vagy időseket verjenek át. Na de hiába vetette bele magát óriási lelkesedéssel a projektbe, a fent említett incidens miatt átmenetileg fel kell függesztenie a  működésüket, írja a Blikk.

Rékasi Zsigmond a pénteki támadás utána rendőrséggel is értekezett, amikor kiderült, hiába az a célja a mozgalmának, hogy rendet és fegyelmet tartson, ha összetűzésbe kerülnek a garázdálkodókkal és tettlegességig fajulnak a dolgok, ők is garázdálkodónak számítanak a törvények előtt, vagyis jogilag ugyanabba a csoportba tartoznának, mint támadóik.

A történtekről Zsigmond Facebook-oldalán is beszámolt:

Felszereltségünknek, protokollunknak és tapasztaltságunknak hála, rövid úton leszereltük a fenyegetést. Ezután beszéltünk a rendőrökkel, akik figyelmeztettek, hogy hasonló helyzetekben a részünkről jogosnak tűnő ellenlépéseink garázdaságnak minősülnek, ugyanúgy, mint a támadóinké. A garázdaság vádjának nem vagyunk hajlandóak kitenni az Őrszolgálat bátor tagjait, ezért ideiglenesen felfüggesztjük a tevékenységünket.

Rékasi Károly sem hagyta szó nélkül a történteket:

Ha a segítő szándékú erőszakmentes közbelépést ennyire korlátozzák, azzal teret engednek a szándékosan kárt okozóknak.

A péntek este történtekről elvileg videofelvétel is készült, amit Rékasi Zsigmond azért nem oszt meg és azért nem jelenti fel a támadót sem, mert így nem indul eljárás az ügyben, ezzel a húzással pedig saját mozgalmának tagjait is védi. Ugyanakkor az ifjabbik Rékasi teljesen megszüntetni sem akarja a szervezetét, bővült létszámmal és nagyobb jogkörrel szeretné újraindítani a Magyarország megmentelek mozgalmát.