József Attila április 11-én született, ezért ez a nap a költészet napja Magyarországon. Az alkalomból a Katona József Színház 5 színésze versküldő kampányba szállt be, a kezdeményezés címe az, hogy „Szállj költemény...”, és Ónodi Eszter mellett Rezes Judit, Tasnádi Bence, Pálmai Anna és Vizi Dávid is szerepel egy-egy videóban.

Ónodi Eszter az alábbi felvételen Szabó T. Annától az „Eső” című verset mondja el, ennek a kezdősorát tartalmazza fent a cím. A kezdeményezéshez egy sajtóközlemény is tartozik, ez alább a legördülőben olvasható el teljes egészében.

Szállj költemény... Mastercard VERSFUTÁR a Katona József Színház művészeivel a magyar költészet napja alkalmából

Budapest 2021. április 10. - Alkotótárs néven a napokban hirdette meg irodalmi ösztöndíjprogramját fiatal kortárs prózaírók és költők számára a Mastercard. Ennek apropóján a fizetéstechnológiai cég a budapesti Katona József Színházzal közösen, Szállj költemény... címmel versküldő kampányt indít a magyar költészet napja alkalmából a színház, a művészek és saját közösségi média felületein.

A Katona öt népszerű színművésze: Ónodi Eszter, Pálmai Anna, Rezes Judit, Tasnádi Bence és Vizi Dávid mondják el kedvenc kortárs költőik (Bognár Péter, Demény Péter, Kemény Zsófi, Tóth Krisztina és Szabó T. Anna) egy-egy versét. A verses videók szabadon megoszthatók és terjeszthetők a közösségi médiában. Sőt, a szervezők arra buzdítanak mindenkit, hogy a színészekhez hasonlóan készítsék el kedvenc versük saját feldolgozását, és osszák meg azt barátaikkal, ismerőseikkel a magyar költészet napján, amit József Attila születésnapján, április 11-én ünneplünk.

Évtizedes jó kapcsolat és partnerség fűz minket a Katonához. Közös hitvallásunk az innováció, ezért is sikeres ilyen régóta ez az együttműködés. Köszönjük az egész társulatnak, hogy a versküldő kezdeményezésben is azonnal mellénk álltak” - mondta a bejelentés kapcsán Szalkai Réka, a Mastercard Magyarország marketingigazgatója, majd hozzátette: „A Mastercard hosszú évek óta elkötelezett támogatója a kortárs magyar kultúrának, megújult programunk egyik fő célja a fiatal kortárs irodalom támogatása.”

Örömmel csatlakoztunk a Mastercard VERSFUTÁR kezdeményezéséhez, hiszen az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a Katona és a Mastercard együttműködései során rendre innovatív és friss kulturális értékeket sikerül teremtenünk. Külön öröm számomra, hogy a színművészeink kortárs költők verseit mondják, hiszen régóta a szívügyünk a kortárs irodalom közvetítése a nézőink felé. Bízom benne, hogy a közönség ugyanolyan lelkesen fogadja és osztja meg a verses videókat, mint amilyen lelkesen mi készítettük” - tette hozzá Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Ónodi Eszter: „Fellegek lógnak Pest felett”

Ez nem az időjárásjelentés, hanem versfutárok lettek a Katona József Színház színészei. Ónodi Eszter az erkélyén szaval.

9 · Apr 10, 2021 07:50pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments