Szombat este a Magyar Filmhét részeként volt egy gála, ahol a tévéfilmeket, illetve sorozatokat díjazták. Ónodi Eszter is a díjazottak között volt megint, ma reggel az alábbi poszttal ünnepelte meg a győzelmét az Instagramon.

A szombat esti gála a Vigadóban volt, a Magyar Filmhét hivatalos honlapján így vasárnap délelőtt (még) nem található róla semmi, de a győztesek listáját kiadta az MTI, amint azt az Index is megírta. Ebből kiderül, hogy a tévéfilmek kategóriájában a nagy győztes a Trezor volt, a sorozatoknál pedig az Aranyélet vitt mindent. Kicsit részletesebben:

A legjobb tévéfilmért és a legjobb tévéfilmes forgatókönyvért járó Magyar Filmdíjat a Trezor című történelmi thriller alkotói, Bergendy Péter rendező, Lajos Tamás producer és Köbli Norbert forgatókönyvíró vehették át a gálán. A legjobb tévéfilmes férfi főszereplő Anger Zsolt (Trezor) lett, a legjobb női főszereplő díját Szávai Viktória (A színésznő) nyerte.

A televíziós sorozatoknál a műfaj összes kategóriájában az Aranyélet nyert. A legjobb sorozatért járó elismerést Mátyássy Áron rendező kapta, a legjobb forgatókönyvért Vancsik Pétert és Vanicsek Olivért díjazták. A legjobb férfi és női főszereplőnek Thuróczy Szabolcsot és Ónodi Esztert választották.

A televíziós forgalmazású alkotások számára egyébként idén először volt külön díjátadó a Filmhéten. Ónodi Eszterről a fenti borítóképet a televíziós újságírók díjkiosztóján készítettük márciusban.