Itt van egy hadseregnyi, mindenre nyitott, külföldi fiatal a Sziget fesztiválon, úgyhogy kihasználtuk az alkalmat, hogy leteszteljünk rajtuk néhány brutális vagy különleges magyar kaját. Természetesen nem az olyan klasszikusokra mentünk rá, mint a pörkölt, a kolbász vagy lángos, mert ezeket egyrészt biztos már ismerik, másrészt bent a fesztiválon is megkóstolhatták, harmadrészt nem igazán extrémek.

Hanem inkább külföldön nem ismert, és esetleg itthon is igen megosztónak számító, extramagyaros ételeket választottuk. Közülük néhányat a magyarok túlnyomó többsége szeret, másokat viszont mi a tesztelők sem mertünk volna olyan bátran megkóstolni, mint gyanútlan áldozataink, akik csak nyelés után tudták meg, hogy mit fogyasztottak. És általában azután, hogy egy ideig reménytelenül találgatták, hogy ez most mi lehetett.

A menün a következő dolgok szerepeltek:

  • disznótöpörtyű
  • almapaprika, cseresznyepaprika
  • aszpikos disznónyelv, disznósajt
  • savanyított szilva, savanyított bébigörögdinnye
  • mákos rétes
  • túró rudi
  • dianás cukor

Az összes ételt aznap vettük a piacon vagy közértben, és hűtve vittük be a fesztiválra, hiába aggódtak előre facebookos kommentelőink, a tesztet mindenki épségben vészelte át. Főleg a disznósajt meg a disznónyelv, mert abból nagyon kevés fogyott.