Nemrég melegházasság-ellenes beszédével elbukta a Miss USA szépségverseny első helyét, most pedig még a Miss Kalifornia címtől is megfoszthatják Carrie Prejeant, mivel félmeztelen fotók kerültek elő róla. Az ilyesmit azonban tiltja a versenyszabályzat. Prejean azzal védekezik, hogy mindössze 17 éves volt, amikor a képek készültek, bár egyesek szerint friss mellimplantátumai cáfolják ezt az állítását.

Több pontot is megszegett

A melegházasság-ellenes véleményével világhírt szerzett Miss Kalifornia, Carrie Prejean újabb vihart kavart, pedig most épp nem is nyilatkozott semmit. A Miss USA címről balul sikerült nyilatkozata miatt lecsúszott 21 éves lányról ugyanis félmeztelen fotók kerültek elő, az ilyen fotókon való szereplést viszont tiltja a szépségverseny előtt aláírt 12 oldalas szerződése. A zsűri és a szervezők jelenleg azt vizsgálják, megtarthatja-e koronáját Prejean, aki szerint persze csak azért hozták nyilvánosságra épp most a róla készült egyik ilyen fotót rosszakarói, hogy ezzel is kétségbe vonják konzervatív neveltetését és keresztény hitvallását. Hiszen hogyan is férne meg egymás mellett a Biblia által diktált szigorú életvezetés és melegellenesség, valamint a vetkőzés?!

A konzervatív nevelésben részesült Miss Kalifornia 2009 egy nyilatkozatban közölte, milyen hátsó szándékot sejt a The Dirty.com oldalon megjelent fotók mögött. „Keresztény vagyok, de emellett modell is. A modellek munkája, hogy pózoljanak, még akkor is, ha fürdőruhát vagy fehérneműt kell viselniük a képeken. A fotók még akkor készültek rólam, amikor tinédzser voltam. Úgy gondolom, hogy ezeket a képeket csak azért jelentették meg, hogy kigúnyoljanak a kereszténységem miatt. Nem vagyok tökéletes, és sosem állítottam ilyet. Ezek az intoleráns, ellenem irányuló támadások igazságtalanok, csak azért kapjuk, mert támogatjuk a tradicionális házasságot. Valóban, sok mindenben nem értünk egyet azokkal, akik a melegházasságot pártolják, elfogadjuk a véleményüket, és mi nem akarjuk elhallgattatni őket, főleg nem ilyen gonosz, alávaló támadásokkal" – utalt Prejean a Miss USA versenyen elhangzott válaszára, amivel az akkor legesélyesebbnek tartott lány elbukta az első helyet.

Perez Hiltont is kiakasztotta

Prejean még a bloggercelebbé vált Perez Hilton haragját is megtapasztalhatta, ugyanis a homoszexualitását nyíltan vállaló férfi is tagja volt a Miss USA 2009 zsűrijének. Hilton több felvonásban hisztizett: először lehülyepicsázta Miss Kaliforniát, amikor a lány - az ő kérdésére válaszolva - kifejtette, az ő családjában inkább a hagyományos, férfi és nő között köttetett házasságot pártolják; majd egy videoüzenetben azt is kifejtette, miért tartotta volna elképzelhetetlennek, hogy Prejean megkapja az első helyet. Hilton később bocsánatot kért blogjában a celebblogger, ám miután azt tapasztalta, hogy a véleményét nyíltan vállaló Prejean továbbra is fenntartja korábbi álláspontját, harmadik felvonásként visszavonta a bocsánatkérést.

A hagyományos házasságért küzd

A 21 éves Carrie Prejean a hagyományos házasságokat pártoló véleményének köszönhetően ugyan elbukta az első helyezést, ennek köszönhetően viszont megtalálta őt a Hagyományos Házasságokért Mozgalom, akiknek a reklámarca lett. Sajna a versenyre kötött szerződése nem csak a pucér fotókat, de ezt sem engedélyezte volna - írja a theactressarchives.com. A Miss Kalifornia verseny szervezői mindezek mellett azt is kifogásolják, hogy Prejeanról az engedélyük nélkül készült televíziós felvétel, amikor ellátogatott egy San Diego-i templomba.

A szépségversenyző tehát egyelőre minimum három okból veszítheti el Miss Kalifornia címét, hisz a félmeztelen fotók már akkor is egyértelműen kizárták volna őt a versenyből, ha - mint azt állítja - ezek még jóval a verseny előtt, 17 éves korában készültek. A szerződés ugyanis nem csak azt írja elő, hogy a verseny után nem szerepelhet félmeztelen, vagy teljesen pucér képeken, hanem eleve diszkvalifikálják azt a versenyzőt, akiről korábban készültek ilyenek. Mivel a verseny már lezajlott, Prejeant diszkvalifikálni már nem tudnák, maximum a koronájától megfosztani.

Nagyobb mellekkel a győzelemért

Nem mindenki van meggyőződve róla, hogy a fotók valóban négy évvel ezelőtt készültek volna. Bár Prejean és sajtósa ezt állítják, egyesek azt a mellimplantátumot vélik felfedezni Kalifornia szépének nyilvánosságra került fotóján, amelyeket Prejean csak néhány héttel a Miss USA verseny előtt bumlizott ki a Miss Kalifornia rendezőitől és szervezőitől. Meg is kapta, méghozzá ingyen. „Ezt a dolgot együtt beszéltünk meg. Volt egy ilyen lehetősége, és ő ki akarta használni. Mi pedig támogattunk a döntésében" – nyilatkozta az Access Hollywoodnak Shanna Moakler, a Miss Kalifornia verseny egyik szervezője. Moakler nyilván tudja, hogy megy ez, amellett ugyanis, hogy az elmúlt években inkább a Blink 182-dobos Travis Barker exnejeként lett ismert, egykor maga is szépségkirálynőként kezdte .

Az egyelőre még csak egyetlen fotót nyilvánosságra hozó TheDirty.com azt ígéri, vannak ott továbbiak is, ahonnan ez jött. A TMZ.com azt állítja, ők is megkapták a fotókat, egész pontosan négyet, de egyikük sem jelezte, mit akarnak kezdeni a maradék hárommal.

A TMZ hozzáértői is cáfolják Prejean állítását – miszerint 17 éves lett volna a szóban forgó fotók készültekor –, mert kiszúrták, hogy egy olyan fehérneműt visel, amit a Victoria's Secret csak 2006-ban dobott piacra, amikor Prejean már a 18. életévében járt. A 21 éves Prejean sajtósa, Melanie Ethridge szerint ez egyébként sem olyan fontos tényező, hiszen a képeket a lány egyik ismerőse vagy családtagja készítette egy portfólióhoz, írja a San Diego News. Perez Hilton minden esetre röhöghet a markába: ha neki nem is sikerült Prejeant (teljesen) kigolyózni a szépségkirálynői pályáról, úgy tűnik, a lány képes volt erre önerőből is.