Carrie Prejean szülei válásukkor kölcsönösen homoszexuális vádakat vagdostak egymás fejéhez, ráadásul a szépségversenyző rajtakapta apja szobatársát egy másik férfival, és valószínűleg abban a hiszemben él, szülei házasságát a melegek tették tönkre. Ezek után nem csoda, a Miss USA versenyen azt vallotta, ellenzi a melegházasságot, mert a Biblia is csak férfi és nő közt köttetett házasságot ismer el. Prejean amellett, hogy a nézetei miatt elbukta a Miss USA címet, talán még a Miss Kalifornia koronáját is elveszti, mivel félmeztelen fotók jelentek meg róla, amit tilt a versenyszabályzat. Helyére a tökéletes Barbie baba, Tami Farrell kerülhet.

Carrie Prejean óriási botrányt kavart, amikor a Miss USA szépségkirálynő-választáson kijelentette, szerinte a melegek házassága bibliailag nem korrekt, mert a házasság akkor normális, ha egy férfi és egy nő teszi azt meg.A TMZ értesülései szerint Prejean azért ellenzi ennyire az azonos neműek házasságát, mert apja szobatársát rajtakapta egy férfival, és valószínűleg abban a hiszemben él, szülei házassága a melegek miatt bomlott fel. A Perez Hilton-kavarta hisztiből valódi hitvitává terebélyesedett melegházassági botrányban eközben újabb megye engedélyezte az azonos neműek házasságát: Connecticut, Vermont, Iowa és Massachusetts után Maine állam kormányzója is jóváhagyta. Pedig korábban ő is Miss Kalifornia nézetét osztotta.

Miss Kalifornia szülei 1998-ban adták be a válókeresetet, és a válóperes iratok szerint mindkét fél homoszexualitással vádolta a másikat. Prejean édesapja azt állította, neje először egy éttermi parkolóban, gyerekeik előtt gyanúsította meg azzal, hogy homoszexuális. „Az anya megkérdezte (a gyerekek füle hallatára), vajon homokos, vagy volt-e homoszexuális szobatársa" - mondta el az egyik tanú a tárgyalás során.

Azonban a szépségversenyző anyja szerint nem csak ő gyanúsítgatott, néhány 2000-ben keltezett bírósági papír szerint az exférj később azt mondta lányaiknak, a mostohaapjuk meleg, mert minden bajuszos férfi az. Mindenesetre a férfi csak annyit ismert be, hogy beszélgetett a lányaival arról, hogy a mostohájuk testvére meleg, de nem a mostoháról volt szó.

Az iratokban azonban az is szerepel, Carrie Prejean rajtakapta apja szobatársát egy másik férfival, és valószínűleg ezért lett melegellenes – igaz nővére ennek ellenére a melegek jogaiért harcol. „Egyszer a testvérem és én az apám lakásának folyosóján voltunk, az apám szobatársának ajtaja nyitva volt, és csak azt láttuk, az ágyban egy másik férfival fekszik" - idézte fel az esetet Prejean nővére, aki szerint nem jó dolog, hogy neki és húgának így kellett élnie. A TMZ természetesen megpróbálta elérni Miss Kaliforniát, és megkérdezték tőle, vajon tényleg azt gondolja, a melegek miatt bomlott fel szüleik házassága, de a lány nem volt hajlandó válaszolni a kérdésekre.

A 21 éves Carrie Prejeanra rájár a rúd mostanában, nemrég előkerült egy régebb képe, melyen félmeztelenül látható, és a minap újabb fotó bukkant fel, melyen szintén egy szál bugyiban pózol. Tény, a fényképeken még a dekoltázsa is alig látszik, és a Miss USA verseny atyaúristene, Donald Trump szerint sem olyan szörnyűek a képek, azért megvan az esély arra is, a lány elveszítheti Miss Kalifornia címét, mivel a verseny szabályzata kizárja, hogy a versenyzők fürdőruhánál vagy fehérneműnél kevesebb ruhában fotóztassák magukat. Amennyiben ez tényleg megesne, koronáját a szintén szőke Tami Farrell venné át, aki nem meglepő módon színészi karriert tervezget, és hatalmas lehetőségei lehetnek, hiszen úgy néz ki, mint egy Barbie baba.

Maine állam nem ért egyet Miss Kaliforniával

Maine állam törvényhozása a Miss Kalifornia-botrány kellős közepén hagyta jóvá az azonos neműek házasságáról szóló törvényt. A gesztusértékű döntés még érdekesebb John Baldacci, az állam demokrata kormányzója álláspontjának ismeretében: „Korábban elleneztem a melegek házasságát, bár támogattam a élettársi kapcsolatot. Rá kellett jönnöm, ez a korrektség és a törvény előtti egyenlőség kérdése, és az élettársi kapcsolat nem azonos a házassággal" - idézi őt az Ohlala Mag.

Jelenleg öt államban engedélyezik az azonos neműek házasságát: Connecticutban, Vermontban, Iowában, Massachusettsben és most már Maine államban is. Korábban Kalifornia állam is engedélyezte a melegek házasságkötését, azonban később mégis visszavonták ezt a döntést, miután az elnökválasztással egy időben tartott népszavazáson nemet mondtak rá a kaliforniaiak.