A 68 éves színész immár sokadik alkalommal kérte meg párja kezét, aki ezúttal végre igent mondott. Ryan O’Neal az ABC 20/20 műsorában mesélt a terveikről, és azt is elmondta, hogy a rákbeteg sztár továbbra is küzd az életéért. A People információi szerint a legyengült színésznőt nemrég újra kórházba kellett szállítani.

A Love Story című film 68 éves sztárja az ABC 20/20 műsorában elmondta, nemrég megkérte Farrah Fawcett kezét, aki ezúttal igent mondott. Bár konkrét időpontot nem árult el, O'Neal mindenesetre már azt is tudja, hogy milyen külsővel szeretne megjelenni a jeles eseményen. „Úgy nézek majd ki, mint egy dzsigoló. Egy vékony bajuszka, hátranyalt haj" – viccelődött a színész, aki hozzátette, kedvese az életéért küzd. "Farrah életem szerelme. Nem tudom elképzelni az életemet nélküle. A rák alattomos betegség" - mondta a színész az ABC televíziónak adott interjúban. Hozzátette, akárhányszor egy olyan helyen jár, amihez közös emlékek fűzik, a szíve összeszorul. Egyúttal azt is megjegyezte, bámulatos, ahogy párja kezeli ezt a helyzetet, és bátorsága miatt újra beleszeretett 24 éves fiának, az éppen elvonókúrán lévő Redmond O'Nealnek édesanyjába. Az interjú pénteken, helyi idő szerint este tízkor kerül majd adásba.

A két színész 1982-ben kezdett el randevúzni, vagyis azután, hogy Farrah Fawcett és Lee Majors házassága tönkrement. 1997-ben ugyan különváltak útjaik, de négy évvel később egy szomorú esemény újra összehozta őket. 2001-ben ugyanis leukémiát diagnosztizáltak Ryan O'Nealnél, de sikerült kigyógyulnia a betegségből. Bár a párnak közös gyermeke is született, soha nem házasodtak össze. "Korábban többször is kértem, hogy jöjjön hozzám feleségül. De olyankor mindig nevetni kezdett, mintha valami vicceset mondtam volna. De ezúttal beleegyezett" - mesélte a színész Barbara Walters riporternek. A barátok szerint O'Neal legutóbb a színésznő egyik Németországi tartózkodása alatt kérte meg a kezét. A New York Post azt állítja, hogy a pár majdnem frigyre is lépett, de a bürokratikus akadályok miatt lemondtak a tervükről.

Újra kórházban

A People információi szerint a színésznő nemrég ismét kórházba került. Egy bennfentes elmondta, múlt héten majdnem kiengedték, de állapota miatt úgy döntöttek, hogy maradnia kell. Fawcett szóvivője a hírrel kapcsolatban elmondta, a színésznő továbbra is kezelés alatt áll, de nem kívánja megosztani a nyilvánossággal, hogy melyik kórházban ápolják. A színésznőnél 2006-ban diagnosztizálták a végbélrákot, és műtéti úton eltávolították a tumort és kemoterápiának is alávetette magát. Bár 2007 februárjában tünetmentesnek nyilvánították, pár hónappal később újabb rosszindulató elváltozásokat találtak a szervezetében. A diagnózis után Németországba utazott, hogy ott újabb módszereket próbáljon ki. A színésznő egyúttal kijelentette, hogy televíziós sorozatot készít a rákkal folytatott küzdelméről.

2009 áprilisában egy rutinkezelés utáni komplikációk miatt kórházba került, és megállapították, hogy a rák átterjedt a májára. Pár nap múlva mindenesetre hazaengedték, és a színésznő még egy partit is rendezett Ryan O'Neal hatvannyolcadik születésnapja alkalmából. Az NBC pedig májusban műsorára tűzte azt a dokumentumfilmet, ami bemutatja a színésznő másféléves küzdelmét. Az ominózus adást kilencmillióan látták, és a csatorna a nézettségi adatok láttán felvetette, hogy el kellene készíteni a dokumentumfilm folytatását is. A színész szerint ennek semmi akadálya sincs, hiszen azóta is kamerával követik nyomon a haldokló híresség mindennapjait.