A színésznő 62 évesen végbélrákban halt meg Santa Monicában helyi idő szerint csütörtök reggel. Farrah Fawcett halálos ágya mellett ott volt élettársa, Ryan O'Neal és barátai. A pár korábbi terveivel ellentétben már nem tudott összeházasodni, mert a színésznő már nem volt olyan állapotban.

62 éves korában elhunyt Farrah Fawcett, írja a Huffington Post. A színésznő helyi idő szerint csütörtök reggel fél tízkor egy Santa Monica-i kórházban adta fel küzdelmét a rák ellen.

„Elment. Most már halhatatlan" – nyilatkozta a színésznő élettársa, Ryan O'Neal a People magazinnak. „Most már az édesanyjával, a nővérével és Istennel van. Tiszta szívemből szerettem. Nagyon, nagyon fog hiányozni. Egyszer magánál volt, egyszer nem. Egész éjszaka beszéltem hozzá. Elmondtam neki, mennyire szerettem. Már egy jobb helyen van" – tette hozzá.

O'Neal elmondása szerint a színésznővel voltak barátai és orvosa is, azonban fia, Redmond O'Neal - aki jelenleg elvonókúrán van - nem lehetett ott Fawcett halálakor. „A csapata vele volt. A szemei nyitva voltak, de nem tudott beszélni. A szemén viszont látszott, felismert minket" – mondta O'Neal.

A pár nemrég tudatta a nyilvánossággal, hogy még Fawcett halála előtt szeretnének összeházasodni, erre azonban már nem kerülhetett sor, mivel a színésznő már nem volt olyan egészségi állapotban.

Fawcettnél 2006-ban diagnosztizáltak végbélrákot, bár először úgy tűnt, legyőzte, 2007-ben ismét kiújult a betegsége.

A színésznőt családján kívül pályatársai is gyászolják. Sorozatbeli partnere, Jaclyn Smith a Huffington Postnak nyilatkozott. „Farrah-ban volt kurázsi, erős volt, és volt hite. Most békére talált, és az igazi angyalok között van" – mondta a Charlie angyalai című sorozat másik főszereplőnője.

Charlie szőke angyala

Farrah Fawcett 1947-ben született Texasban, neve az arab "farah" szóból származik, melynek jelentése öröm. A hetvenes évek elején tévéreklámokban kezdte karrierjét, majd megkapta a Charlie angyalai tévésorozat egyik szerepét, melyben Jaclyn Smith és Kate Jackson társaságában alakítottak talpraesett és szexi nyomozólányokat. A sorozat óriási siker lett, azonnal szexszimbólummá avatva a fiatal színésznőt, aki villogó mosolyával és szőke hajával amúgy is az amerika beach-babe tökéletes megtestesítője lett volna, de a Charlie angyalai sikere után emblematikusnak számító jellegzetes frizurájával évtizedekre tematizálta a fodrászipart. Az angol nyelvterületen Farrah-do néven ismert hajviselet itthon a csárli-frizura névre hallgatott, de a fodrászok ennyiből is egyértelműen tudták, hogy a sorozatról van szó, és hogy a három színésznő közül kinek a hajviseletét kéri a vendég.

Fawcett a sorozat után sikeresen váltott a tévés szerepekből komolyabb produciókra, bár nem hagyott fel a tévéfilmekkel sem. Emellett off-Broadway-színésznőként is szerzett elismeréseket, Extremities című mozifilmjében nyújtott alakításáért – melynek főszerepét az eredeti színdarabban is eljátszotta - pedig 1986-ban Golden Globe-díjat kapott. Pályája kezdetén rövid ideig élt házasságban Lee Majors nevű szintén színész kollégájával, nem sokkal válásuk után, 1982-ben pedig megismerkedett Ryan O’Neal filmszínésszel, akivel - bár össze soha nem házasodtak –, azóta is egy párt alkotnak. A kapcsolatból 1985-ben egy fiuk született, Redmond O’Neal, akivel mostanság kábítószeres ügye miatt foglalkoznak a lapok.

Forrás: Wikipedia

A 62 éves Fawcettnél először 2006-ban diagnosztizálták a végbélrákot, és bár először úgy tűnt, sikerül legyőznie, 2007-ben a betegség visszatért. A színésznő 2008 januárjában kezdte a filmforgatást, amikor Németországba utazott, ahol - a kemoterápia mellett - holisztikus módszerekkel is próbálták kezelni. A család azonban májusban nyilvánosságra hozta, Fawcett az utolsó stádiumban van. Egykorra legendás szőke fürtjeit a kezelések miatt elvesztette, testsúlya pedig már nem érte el a 40 kilót sem.

Kattintson Farrah Fawcett képekért!

Fawcett dokumentumfilmet forgatott betegségéről, a videónaplót az amerikai NBC televíziós társaság Farrah's Story címmel május közepén tűzte műsorára, a színésznő kezeléseire és az elmúlt másfél év történetére akkor nyolcmillióan voltak kíváncsiak. „Ez a film nagyon személyes. Egy időben nem gondoltam, hogy bárki valaha is látni fogja. De egy idő múlva saját életre kelt és azt akarta, hogy bemutassák" – mondta még akkor Fawcett, aki abban reménykedett, hogy a hozzá hasonló betegeknek erőt adhat.