Az énekes gyerekei egyelőre nagyanyjukkal vannak, a hírek szerint azonban a két idősebb gyereket vissza akarja kapni anyjuk, Debbie Rowe. Michael Jackson holttestét már megkapta a család, akik ismeretlen helyre szállíttatták, még nem tudni, mikor lesz a temetés. A boncolás első eredményei alapján a rendőrség kizárta az idegenkezűséget.

Debbie Rowe vissza akarja szerezni két gyermekét, írja az entertainment.stv.tv. Michael Jackson két idősebb gyermekének anyja egy barátja szerint már két nappal a sztár halála előtt eldöntötte, megszerzi a teljes felügyelet, mert állítólag nagyon elege volt abból, ahogy Jackson neveli őket.

Különösen az háborította fel, amikor az énekes engedte maszk nélkül fotózni őket. A nő állítólag ezek után határozta el, hogy ismét megpróbálja visszaperelni két gyerekének felügyeleti jogát. Ügyvédje azonban még csak nem is hallott Rowe pereskedési szándékairól: a US Magazinnak Iris Finsilver úgy nyilatkozott, "egyelőre semmiféle tudomása nincs" arról, hogy Rowe lépéseket kívánna tenni a felügyelet megszerzéséért, de bármit is dönt, ő "1000 százalékosan mellette áll".

A korábban sosem látott gyerekek itt!

Az esetleges újabb gyerek-elhelyezési per Michael Jackson három gyereke közül, kettőt érint: a 12 éves Prince Michaelt és a 11 éves Parist, mivel a mesterséges megtermékenyítéssel született 7 éves Prince Michael II anyja a mai napig ismeretlen. A három gyereket jelenleg nagyanyjuk, Katherine Jackson vette magához. A TMZ értesülései szerint a Jackson család nem hagyja, hogy Rowe elvegye a gyerekeket és foggal körömmel harcolnak majd. A nő szerint azonban nem lenne a legjobb a gyerekeknek, ha apjuk halála után nem sokkal a közel 80 éves nagyanyjuk elvesztése miatt is szenvedniük kéne.

Több millióért egyszer már lemondott róluk

Debbie Rowe és Michael Jackson 1996-ban házasodtak össze, és három év után adták be a válókeresetet. A gyermekelhelyezési per során az exnej akkor lemondott két gyermekéről, azt állítva, Jackson remek apa. Később persze kiderült, valójában azért mondott le róluk, mert kapott egy házat és egy több millió dolláros csekket. 2005-ben azonban, amikor Jacksont másodszor vádolták egy gyermek megrontásával, meggondolta magát és pert indított. Végül a pedofilperben is tanúskodott Jackson ellen, azonban igazán terhelő bizonyítékokat nem mutatott fel.

A bíróság azonban 2006-ban kimondta, Rowe lemondó nyilatkozata formai okok miatt nem érvényes, így hivatalosan sohasem mondott le a gyerekekről. Ezek után jó esélye van arra, hogy visszakapja gyerekeit, akiknek jelenleg ő a legközelebbi vér szerinti hozzátartozója. A felügyeleti joggal az is együtt jár, hogy Rowe lesz Jackson vagyonának a kezelője, amíg a gyerekei – vagyis az örökösei – nagykorúak nem lesznek, írja az Associated Content. Más kérdés, hogy Jackson vagyona jelenleg több százmillió dolláros adósságot jelent, ami szintén befolyásolhatja a felek pereskedési kedvét.

Nem találtak idegenkezűségre utaló nyomot

A zenész boncolásának első eredményei alapján a szakértők kizárták az idegenkezűség lehetőségét. Az állítólagos gyógyszer-túladagolást bizonyító toxikológiai vizsgálatok eredményeire azonban még legalább 4-6 hetet kell várni, így csak akkor derül ki, pontosan mennyi fájdalomcsillapító lehetett Jackson szervezetében.

A TMZ értesülései szerint Jackson orvosa, dr. Conrad Murray - akivel a rendőrség még mindig nem tudott beszélni – fél tizenkettőkor adta be a sztárnak az utolsó Demerol injekciót, melyet Jackson állítólag „egészségitalnak" hívott. A zenész légzése és szíve nem sokkal ezután állt le, és olyannyira nem reagált az újraélesztési kísérletekre, hogy a TMZ szerint már a mentősök kiérkezésekor is halott volt, akik kórházbaszállítás helyett már eleve a halottkémet akarták hívni. Végül mégis bevitték a kórházba, és további hosszas újraélesztési kísérletek után csak fél háromkor mondták ki a halál beálltát.

Az énekes holttestét családja a boncolás után, még péntek éjszaka egy Los Angeles-i halottasházba vitette, de azt nem lehet tudni, pontosan hova. A popsztár családja egyelőre nem közölte, hogy mikor lesz a temetés.