Kelemen Anna ellen veszélyes eb tartási szabályainak megsértése miatt indult újabb büntetőeljárás, ha az ügyben letöltendő börtönbüntetésre ítélik, a korábban kiszabott hat hónapos felfüggesztett börtönbüntetését is le kell töltenie. A playmate azonban a hírekkel ellentétben nem bújt ki a felelősség alól, és nem keresi a rendőrség. Mindenesetre a kihallgatásokon rendre megjelenő Kelement a korábban Zeusz által megtámadott 78 éves asszony ügyvédje feljelentette lakcím-bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt, amiért nem ment el a postára az ajánlott levelekért.

Kelemen Anna ellen veszélyes eb tartási szabályainak megsértése miatt indult büntetőeljárás, tudta meg a Velvet. A rendőrségi idézést az egykori playmate egy hónappal Zeusz elaltatása után kapta meg. Amennyiben a bíróság letöltendő börtönbüntetésre ítéli, Kelemen Annának a korábban kiszabott hat hónap felfüggesztett börtönbüntetését is le kell töltenie.

Az elaltatott Zeusz miatt indult eljárás

Zeusz kálváriája még mindig nem ért véget, a II. kerületi jegyző feljelentést tett Kelemen Anna ellen veszélyes eb tartási szabályainak megszegése vétsége miatt. Kelemen ügyvédje, dr. Beleznay Zsolt elmondta, az ügy régebbre nyúlik vissza. Miután Zeuszt jogerősen veszélyes ebbé nyilvánították, a jegyző jelezte, be kell nyújtani a tartásához szükséges engedélyt. Mivel ez a playmate külföldi tartózkodása miatt nem történt meg, elrendelték a kutya kiirtását, és feljelentették Kelemen Annát veszélyes eb tartása miatt. Beleznay elmondása szerint miután Kelemen hazatért, és értesült a történtekről, eleget tett a jogi kötelességének és másnap, a határozatban megadott határidő előtt ő altattatta el Zeuszt május 22-én.

Az ügyben jelenleg is folyik a nyomozás, és a Blikk korábbi értesüléseivel ellentétben Kelemen Anna nem szökött meg, nem tűnt el két hónapja, nem keresi a rendőrség, hiszen személyesen jelent meg a kihallgatáson július 14-én. Ráadásul olyannyira nem elérhetetlen, hogy még a II. kerületi önkormányzathoz is személyesen ment be augusztus 10-én az ellene folyó lakcím-bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt indult szabálysértési eljárás kapcsán.

Kelemen Anna nem tűnt el

A bejelentést – melyre a maximálisan kiszabható büntetés 30 ezer forintos pénzbírság – a korábban Zeusz által megtámadott asszony, S. Istvánné ügyvédje tette. A 78 éves asszony 6 millió forintos kártérítési pert indított Kelemen ellen, aki az ügyvéd szerint két hónapja elérhetetlen. „Tudomásunk van arról, bejelentést kapott a II. kerületi rendőrkapitányság. A lakcím-bejelentési kötelezettség elmulasztása szabálysértés, amiért körözést adhat ki a hatóság. Tény, hogy Kelemen Anna tartózkodási helye hivatalosan több mint két hónapja ismeretlen, amikor 3 nap csupán a tartózkodási hely bejelentésének határideje” – nyilatkozta a Blikknek az asszony ügyvédje.

Beleznay Zsolt ezzel szemben elmondta, Kelemen Anna nem költözött el, és nem bújt ki a kötelezettségei alól. A bejelentés során beadott papírok szerint Kelemen Anna leveleit a posta „elköltözött” jelzéssel küldte vissza, ezzel szemben a bíróság által Beleznay számára megküldött iratok szerint a valóságban „nem kereste” jelzéssel mentek vissza a levelek a feladónak. Ez pedig akár azért is lehet, mert nem tartózkodott otthon, amit viszont senki sem köteles bejelenteni. Hiszen a négy napos wellness hétvége idejére sem jelentjük be a hatóságoknál az ideiglenes tartózkodási helyünket – jegyezte meg az ügyvéd. Ráadásul a bíróságon az ügyvédet jelölték meg Kelemen Anna jogi képviselőjeként, így a playmate távollétében is tudnak intézkedni.