Paris Hilton számomra nem nő, ő arcon köpése annak, amit ez a szó jelent - mondta Gianni Annoni a Coin divatház hivatalos megnyitója alkalmából rendezett divatbemutató közben. Az eseményen a Sziget Fesztivált idéző tömeg volt, az örökösnőt elszigetelték, és csak a VIP-szalagos celebek láthatták. Azoktól, akiket nem hatott meg a Paris-hisztéria, azt kérdeztük: Paris Hilton mit adott a világnak.

„Paris Hilton egy pillanatnyi hullám, és ő is meg fog öregedni. Lehet, hogy úgy, mint Brigitte Nielsen. Elmegy egy plasztikai sebészhez, amit talán majd elad a televíziónak. Paris Hilton számomra nem nő, ő arcon köpése annak, amit ez a szó jelent. Ne haragudjon rám Paris Hilton. Úgy tartom, vannak nála sokkal szebbek. Persze biztos nagyon jó egy éjszakára. A házi szexvideójának a címe találó, nem véletlen, hogy Paris in Love helyett One Night In Paris lett” – nyilatkozta a Velvetnek Gianni Annoni az óriási tömegben, majd megjegyezte, ha egy olyan nőt találna az ágyában, aki ugyan egy szál bugyit visel, de olyan, mint Paris Hilton, vagy meglehetősen hasonlít rá, akkor csak kezet fogna vele.

A Coin divatház hivatalos megnyitója alkalmából divatbemutatót rendeztek az áruházban kapható márkák kollekcióiból. Az eseményre több száz meghívót küldtek ki, és mivel a sztárvendég Paris Hilton volt, akinek a kollekcióját szintén bemutatták a show végén, a több száz vendég el is jött. „Fura, hogy itt állunk az utcán, és óriási a tömeg” – konstatálta Szekeres Nóra tévés műsorvezető az épület előtt, a Sziget fesztivál péntekjeit idéző hangulatban, majd egy nő jött érte, hogy VIP-karszalagot adjon neki, és bekísérje.

Az este folyamán háromféle karszalagot láthattunk a vendégeken, a VIP-karszalagot javarészt a celebek viselték, akik pedig fehér, Press szalagot kaptak, azok utat törhettek maguknak a zöld szalagos, nem kiemelt vendégek áradatán, ha tudtak. Az épület halljában kialakított kifutó közelében már moccanni sem lehetett, látni pedig végképp nem, sokan a kezdés előtt feladták, és hazamentek.

Klikk a ruhákért és a hírességekért!

A divatbemutatót az épület több pontjára helyezett kivetítőkön lehetett a legjobban látni, így követték a legtöbben, amint Paris Hilton csillogó ruhában és hippi fejpántban megérkezett, és elkezdődött a show. „Épp mellettem haladt el Paris, amikor kiszállt a kocsijából, és egy pillanat múlva már ott sem volt. Még csak le sem tudtam fényképezni” – mondta Tatár Csilla a TV2 műsorvezetője, aki férjével, Gönczi Gáborral érkezett.

A divatbemutató ideje alatt az épületen kívül rekedt, vagy légszomj és tömegiszony miatt inkább a kivetítők köré csoportosuló celebeket arról kérdeztük, véleményük szerint Paris Hilton mit adott a világnak. Ebben a körkérdésben volt az első megszólalónk a fent már idézett Gianni Annoni, aki valóságos monológgal ajándékozott meg bennünket, de abból csak rövidebb részletet adtunk közre. A vendáglátós Paris Hilton magyarországi tartózkodása alatt a híresség étkeztetéséről gondoskodott, ezért is lepett meg minket, hogy ennyire rossz véleménnyel van a vendégéről. „Én azt mondom a fiataloknak, hogy ne kövessék ezt a példát. Nem azért, mert nem szimpatikus, vagy hasonló. Olvasni róla nyugodtan lehet, de nekem semmit nem mond, számomra nem érdekes” – mondta.

Az egyik kedvenc verziónk Szekeres Nórától származik. „Mindig szerettük a királylányt. A gyereknek a királylányról kell olvasni, aki szőke, kék szemű, ott lakik a várban és mindene megvan. Arról már sosem szól a mese, hogy egy királylánynak milyen egyéb tulajdonságai vannak.”

Kammerer Zoltánt első alkalommal fedeztük fel monstre divat és celebeseményen, ami nem véletlen, mert saját elmondása szerint még sosem volt hasonlón. „32 éves vagyok, és először járok ilyen helyen, ezért lehet, hogy alulöltöztem az eseményt” – mutat farmerjára és tornacipőjére a sportoló, akitől Paris Hilton mélységeinek az elemzését hiába vártuk volna. „Másfél éve hallottam róla először, és akkor is azt, hogy botrányhősnő. De hogy milyen botrányai voltak, nem tudom. Nem olvasok bulvárlapokat. Jóformán azt sem tudom, rólam mit írnak, csak az érdekel, ha a sportteljesítményemet elemzik” – mondta az utóbbi időben VV Anettnek köszönhetően bulvár szempontból aktív Kammerer Zoltán.

Így mutatta be kollekcióját Paris Hilton!

Szintén nem gyakori nyilatkozó Már Róbert stylist, aki a kollekcióján keresztül értékelte az örökösnőt. „Paris Hiltonnak annyi keresnivalója van a divatvilágban, hogy nem unalmas. Ez a divatban fontos, de ez az összes pozitívuma, amit fel tudok sorolni. Olyan, féktelen személyiségnek gondolom, aki valószínűleg folyamatosan feszegeti a korlátait, de ez sok embernek rossz példa. Nem kell őt követni, legfeljebb egyetlen dolgot érdemes átvenni tőle: hogy fogjuk fel az életet lazán.”

A Miss World Hungary idei győztese Serdült Orsolya, mint szépségkirálynő, a komoly küldetést hiányolja Paris Hilton nyilvános életéből. „Mivel hírneve van, és sokan figyelnek rá, emberek milliói követnék az életstílusát, gondolhatna arra, hogy példát mutasson. Az élj a mának elv egy darabig elég, és működik, de egy idő után kevés.”

Sokan úgy döntöttek, hogy a show alatt inkább ruhákat vásárolnak maguknak, ugyanis az egyetlen hely a próbafülke volt, ahol nem volt tömeg. Rába Tímea egykori szépségkirálynőt és Bálint Antóniát éppen gyerekruhák válogatása közben találtuk meg a körkérdésünkkel. „Inkább Paris Hilton nagyapja adott sokat a világnak: sok, szép hotelt” – mondta Rába Tímea. „Paris komolyzenét nem alkotott, maradandót egyelőre nem csinált. Lehet, hogy tíz év múlva benő a feje lágya, és csinál valamit, addig a szórakoztatóipar örül neki” – egészítette ki Bálint Antónia. Paris Hilton élénk színekben gazdag kollekcióját mindketten látták, de úgy érezték, „habár szeretjük a ruhákat, nem éreztük úgy, hogy meghalunk, ha valamelyik darabot nem szerezhetjük meg.”

I'M WITH PARIS 2009/2010 őszi-téli kollekció

A sajtóanyagból természetesen részletesen tájékozódhattunk arról a kollekcióról, amiért Paris Hilton meginvitálták Budapestre. Mint a szürreális sajtóközlemények nagy rajongói, ezt most megosztjuk olvasóinkkal is rövidített változatban: „Graziano Moro és Renato Pigatti, a kollekció stílusát kialakító “Magazzini del Sale” dizájn stúdió tulajdonosai azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy nők és lányok szélesebb körét érjék el, miközben a fiatalabb vásárlókat is megőrzik…A szezon főszereplői kétségkívül a kabátok. A tejfehér színű télikabátok szabása az 1960-es évek jólnevelt eleganciáját idézik fel, a tolldzsekik pedig élénk színekben tündökölnek és olyan varázslatos részletekkel kápráztatnak el, mint az extravagáns szabások és a szexi és romantikus hímzett szívek. A hideg évszak öltözékeit a nélkülözhetetlen és dögös ruhák teszik teljessé. Los Angeles városának hangulata inspirálta a Lolita stílusú pólókat, amelyek trendi szlogenekkel és kiskutyás motívumokkal jelennek meg. Paris hétköznapi életének elemei végigvonulnak az IT pólókon, amelyeken legújabb valóságshow-jának (“My new Best Friend Forever”) szlogenjei és ikonjai láthatók. Paris indul az amerikai elnökválasztáson? A legdivatosabb és legelhivatottabb “I’m with Paris” póló azt hangoztatja, hogy vele vagyunk. A flitterek a harmonizáló színek és anyagok kombinációjának köszönhetően éjjel-nappal egyaránt felragyognak, ami egy melegebb szezon érzetét adja. Ez a stílus a topoktól a maxi pólókig és a ruháktól a kapucnis felsőkig terjed….Szintén a legújabb trendet követik a 70-es évek koptatott színében megjelenő farmerek, pólókkal és blúzokkal párosítva, amelyek gazdag részleteket és meglepetés-üzeneteket tartalmaznak. …. A világ a lábunk előtt hever. Paris csivavájának sziluettje sok darabon látható. Annak érdekében, hogy a “Paris Hilton Clothing Line” márkanév ne maradjon észrevétlenül, egy elegáns fém címkére nyomtatták, összetéveszthetetlenné téve mind a ruhadarab azonosságát, mint viselőjének stílusát.

Eredetileg mindkét oldalt szerettük volna bemutatni a riportban, idézni Paris Hilton rajongóinak a véleményét is, és több kört tettünk a tömegben, hogy találkozzunk velük, de róluk időről időre ezt az információt kaptuk: „Állnak a VIP-részlegben és várnak arra, hogy közös fotót készíthessenek Paris Hiltonnal. Majd éjfél körül érdeklődjetek, hol tartanak.”