Bár pár napja még azt állította, soha nem árulja el az illető nevét, Katie Price valóságshowjában mégis megnevezte azt a hírességet, aki állítólag megerőszakolta őt. Persze ettől még nem tudja meg a világ, mivel ügyvédei - a jogi következményektől tartva - nem engedik adásba a jelenetet, és a stábtagoknak is megtiltották a pletykálást. A nemi erőszak ellen fellépő szervezetek és a rendőrség persze nem bánnák, ha megnevezné tettest, de Price-nak óvatosnak kell lennie: ha nem tudja bizonyítani a több mint tíz éve történt erőszakot, még be is perelhetik rágalmazásért.

Bár Jordan pár napja még makacsul ragaszkodott ahhoz, hogy nem árulja el annak a férfinak a nevét, aki közel tíz évvel ezelőtt megerőszakolta őt, valóságshowja, a What Katie Did Next című műsor stábja előtt mégis nevén nevezte az illetőt. Az ügyvédek természetesen azonnal tettek arról, hogy az illető neve mégse hangozzon el, amikor az ominózus rész adásba kerül – írja a Sun. A stábtagok pedig tudják, hogy jobban teszik, ha hallgatnak. „Csak kevesen tudják, hogy pontosan kiről van szó, de még a szeretteiknek sem árulhatják el az illető nevét. Attól félnek, hogy úgy járnak majd, mint Matthew Wright Ulrika Jonsson esetében” – nyilatkozta egy bennfentes.

Hiba volt beszélni

Az ismert műsorvezetőt, Ulrika Jonssont pár éve szintén megerőszakolta egy híres ember, de amikor - Jordanhez hasonlóan, évekkel később - ő is előállt a sztorival, nem volt hajlandó elárulni, hogy ki tette ezt vele, csak annyit osztott meg a nyilvánossággal, hogy a férfi maga is műsorvezetőként dolgozik. Matthew Wright újságíró és tévés műsorvezető azonban egy műsorában azt állította, hogy Johnsson kollégája, John Leslie volt a tettes. Leslie ügyvédei útján próbálta rávenni a nőt arra, hogy tisztázza a nevét. Ulrika Jonsson ezzel kapcsolatban elmondta, már az is nagy hiba volt, hogy elárulta az őt megerőszakoló férfi foglalkozását. Támadóját egyébként soha nem jelentette fel, és Leslie ellen később sem emeltek vádat. Az már csak hab a tortán, hogy Jordan is épp Wright műsorában, a Wright Stuff-ban beszélt a saját esetéről.

Csak a barátját védte

Peter Andre válófélben lévő neje egyébként kikérte magának, hogy azért említette volna meg az esetet az OK! magazinban megjelenő rovatában, hogy ismét magára vonja a figyelmet. Állítása szerint csak ketrecharcos barátját, Alex Riedet szerette volna megvédeni, a férfi ugyanis szerepel egy felnőtteknek szóló film egyik durva jelenetében. Katie Price tíz évvel ezelőtti megerőszakolásáról csak annyit árult el, hogy ez az eset nem volt olyan szörnyű, mint az, amikor hatéves korában egy pedofil zaklatta őt és a barátnőjét. „A húszas évei elején járt, éppen akkor kezdett el modellkedni. A tettes még mindig elég híres, de már nem annyira közismert, mint tíz évvel ezelőtt volt. Jordan akkor nem mert elmenni a rendőrségre, de azóta sem bocsátott meg. Tudja, hogy lesznek következményei ennek az ügynek, de nem szeretné, ha ő lenne a következő Ulrika Jonsson” – nyilatkozta egy ismerős.

A háromgyermekes glammodellt még jóval azelőtt erőszakolták meg, hogy összeházasodott volna Peter Andréval, akinek állítása szerint el is árulta az illető nevét. Andre azonban szintén nem szándékozik megmondani a közvéleménynek a nevet, sőt: „Már megint olyan dolgokat mond, aminek nincs semmi értelme” – nyilatkozta nejéről, hozzátéve, szeretné tudni, hogy gyermekeinek anyja miért nem ment el a rendőrségre.

Az állítólagos tettes tagad

Bár egyelőre mindenki hallgat, lehet, hogy pár nap múlva mégis fény derül arra, hogy ki követte el a tettet. A brit Mirror nevű napilap azt állítja, ők tudják ki tette, de jogi okokból nem nevezhetik meg. Az újság fel is kereste az illetőt, aki mindent tagadott. A lap a Jordant megerőszakoló férfi nevén kívül más részleteket is tudni vél, például hogy az eset egy londoni buli után történt, és hogy Jordan és a férfi akkor már ismerte egymást, és többször is randevúztak, persze csak titokban. „Elég jól kijöttek egymással, de egy kicsit ijesztőnek találta, hogy milyen züllött életet élt. Szinte csak szexen járt az esze. Így utólag ez egy igazi intő jelnek bizonyulhatott volna. Jordan már bánja, hogy megismerte őt” – idéznek egy ismerőst.

A lapnak természetesen egy másik barát is nyilatkozott. „Mesélt arról, hogy a férfi milyen erőszakos lett azután, miután nem kapta meg azt, amit akart. Állítólag fojtogatással is próbálkozott, ami elég szörnyen hangzik. Nekem évekkel később beszélt a történtekről. Úgy tűnt, mintha már túltette volna magát mindezen” – nyilatkozta a Mirror másik forrása, aki azután volt hajlandó beszélni, miután az állítólagos tettes mindent letagadott.

Az OK! magazin szerint a rendőrség szeretné kideríteni, hogy ki erőszakolta meg a hírességet, aki azonban nem akar segíteni nekik, és ismét leszögezte, hogy a tettes nevét magával viszi a sírba. Price egyébként az egyik barátjának azt is említette, hogy nem ő volt a férfi egyetlen áldozata, ezért különböző civil szervezetek most arra kérik, mindenképpen leplezze le az illetőt.

Mi tartja vissza?

Amennyiben Magyarországon történne mindez, és az erőszaktevő bármilyen módon felismerhető lenne, akkor az bizony rágalmazásnak számítana, és a rendőrség nem kérheti ki ez alapján az adatokat. A megerőszakolt nő - jelen esetben Jordan - hiába kért meg mindenkit, hogy ne árulják el a férfi nevét, ha mégis fény derülne a kilétére, az illető őt is beperelhetné, és csak akkor mentesülne, ha az erőszak tényét bizonyítani is tudja - tudtuk meg az Index ügyvédjétől. Tekintve azonban, hogy az állítólagos nemi erőszak tíz éve történt, erre Price-nak már nem sok esélye lehet.