Hosszú várakozás után nyilvánosságra hozták Michael Jackson boncolási jegyzőkönyvét, ami alapján a zenész nem volt kifejezetten rossz egészségi állapotba, de a tüdeje nem volt rendben. A boncolást végző orvosok szerint a halálát nem okozhatták az egészségügyi problémái, így egyre valószínűbb, hogy Jackson haláláért az injekciót beadó orvosa lehet a felelős.

Michael Jackson halála után néhány hónappal nyilvánosságra hozták a zenész boncolási eredményét, amiben megállapították, hogy Jackson szervezete nem volt rossz állapotban - írja a BBC.

A leírás szerint a zenész szervezete viszonylag egészséges volt. Két komolyabb problémát találtak: gyulladásokat a tüdejében, illetve az ízületeiben. "Összességében rendben volt az egészsége. A határértékeken belül vannak az eredmények" - fogalmazott a zenész állapotáról Dr Zeev Kain, a Kaliforniai Egyetem orvosa, aki átnézte a boncolási eredményeket az AP hírügynökségnek.

Semmi olyan egészségügyi körülményt nem találtak, ami akadályozhatta volna Jackson színpadi munkáját. A boncolási eredmények ismeretében szinte biztos, hogy Jackson halálát az orvosa, Dr Conrad Murray okozta, aki Propofol-injekciót adott be neki.

Jackson testén az orvosok számos heget és vágást találtak, a füle mögött, az orránál, a térdénél, melyek egyik részét a plasztikai beavatkozások okozhatták, a másik részét pedig a különféle, például a térdén végrehajtott, orvosi beavatkozások. A zenész karján tűszúrások nyomait találták, míg a szemöldöke és az ajkai tetoválva voltak.

A BBC azt írja, a teljes jegyzőkönyv szövegét nyilvánosságra fogják hozni, de már a most ismertetett verzióból megállapítható, hogy Michael Jackson halála emberölés volt, amit valószínűleg az orvosa okozott. Megerősítve ezzel a halottkémi jelentést.