A három gráciát, akiket Sári Évi rendesen becézett, még 2008-ban lefotózták. Ebből született meg a 2010-es közös nívós naptárjuk, amit a Líra és Lant forgalmaz majd, gyakorlatilag mindenkinek. Hiszen a Zimány-Dukai-Debreczeni formáció nemcsak arra képes, hogy együtt dolgozzon, hanem együtt lakni, egymás sikerének is tudnak örülni. Világbékét kívánni ma már nem őszinte, az az igazi, ha a kollégáinkat méltatjuk.

"Előrebocsátom, ez egy fantasztikus, klassz naptár. Mindhárman tényleg nagyon szépek, csinosak és jó rájuk nézni. Ez a naptár intelligens, mutat is, meg nem is, a jó nő látszik, de semmi olyan nincs benne, ami túlmenne a jó ízlés határán. Bárki lehet ennek a naptárnak a célközönsége, mert a lányok szépek, harmonikusak, és a képek is igényesen ki vannak dolgozva. Az pedig példaértékű, ahogy összetartanak. Ezek a lányok tehetségesek. Már régebben is kitűntek nekem, látszott, hogy bennük plusz dolgok vannak. Büszke vagyok, hogy Dukai Regina példaképének választott, és hogy itt lehettem. Ezek a lányok jó emberek, jó a szívűek, nagyvonalúak tudnak lenni és ez mind nagyon fontos" – mondta Bíró Ica, miután véget ért Debreczeni Zita, Dukai Regina és Zimány Linda 2010-es naptárbemutató estélye.

Valami véletlen folytán még minket is meghívtak a Cotton Club&House nevű helyre, hogy együtt örülhessünk a három gráciával, amiért nekik összejött az élet, és boldogok. A hely is illett az amúgy tényleg nagyon csinos lányokhoz, az autószerelők nyilván őket szívesebben teszik majd a falukra, mint Kiszel Tündét. A képek jól sikerültek, ennek is lehet örülni. Ők örültek is, amivel szintén nincs semmi baj, ha maguk közt teszik ez meg, vagy a szeretteiknek, a sajtónak meg tartanak egy külön sajtótájékoztatót, amelyen bemutatják, hogy „ezek vagyunk, tessék megvenni”. De nem, ők mindenkivel együtt akartak örülni, azt pedig tényleg nehéz jól csinálni.

Zimány, Dukai és Debreczeni egy asztal körül ülve mosolygott a fotósoknak, még mielőtt elkezdődött volna az őket méltató show. Mert voltak sztárvendégek is, még jó hogy nem a Budapest Sportarénát bérelte ki Debreczeni Zita, merthogy a többiek neki, csakis neki és senki másnak, a szponzorokat leszámítva köszönték, hogy ez az egész létrejött.

A műsorvezető Sári Éva volt, aki nagyon helyesen izgult, elénekelte az Azért vannak a jóbarátok-at, majd olyan dolgokat mondott, mint hogy „egyszer csak megszületett Zitácska, Lindácska és Reginácska, akik tudnak egymás sikereinek örülni és nemcsak szépek, hanem tehetségesek is”. A hanem előtt hatásszünetet tartott, és a lányok örültek, mert azt hitték, okosnak fogja őket titulálni Sári, aki ezután el is mondta, hogy persze, nagyon okosak is. „Egyikük fantasztikus énekesnővé érett” – folytatta Sári, és csak remélni tudjuk, hogy Dukaira gondolt és nem a félkész Zimányra. – „A másik jogot tanul, a harmadik pedig fotósként állja meg a helyét. A mai este az ő szépségüké.”

Esküszünk, megpróbáltunk velük örülni. Az egész addig tartott, amíg Kefír, az első sztárvendég fel nem ment a színpadra, barátilag. Énekelni kezdett, méghozzá azt a számot, amelyiknek a klipjében Zimány is szerepelt, bár Dukai jobban tudta a szövegét. Debreczeni nem tudta, de nem is baj, ő nem énekel. Egyelőre. A kontroll nem szólt, ezért Kefír inkább nem is énekelte ki a magas részeket, nyilván nem véletlenül, az ilyesmit jobb, ha az ember maga is hallja. Az viszont egész elképesztő volt, hogy azt gondolta, az ő dalszövegeit mindenki ismeri. Érthetetlen, miért kell ilyen helyzetbe hoznia magát, a két szőke főszereplőn kívül mindenki kínosan mosolygott, mikor azt kiabálta a mikrofonba, hogy „Most ti jöttök”. De olyanokat is mondott, hogy „Regina te nem énekelhetsz, mert te tudsz”, amin viszont legalább tényleg őszintén nevetett mindenki.

Zimány a dalok közben gyorsan megigazította a makeupját, merthogy folyamatosan fotózták őket ugye, ez is őszinte momentum lett volna, ha nem három másodpercig tart. Dukai és Debreczeni amúgy képesek az őszinteségre vagy annak jó megjátszására, gyakran egészen bájosan mosolyogtak, meg merjük kockáztatni, hogy aranyosak voltak.

Kefír után a lányok letűnt korok szépségeit állították fel a színpadra példaképük gyanánt, így fordulhatott elő, hogy Dukai kedvence Bíró Ica lett, Zimány példaképe a szintén jogász Sütő Enikő, Debreczenié pedig az a Marjai Judit, aki szintén modell volt, mielőtt fotós lett, csak a rosszindulatú Velvet nézett vigyorogva egymásra, hogy vajon hogy lehetett kihagyni a szerelmeik közötti anyagi párhuzamot. A példaképek nyakláncot kaptak, és ezután hosszú percekig méltatták egymás szépségét, tehetségét, ésatöbbi.

A záróprodukció Molnár Ferenc Caramelé volt, ekkora Kefír már a bárpultnál nevetgélt és nem nagyon figyelt, pedig azért volna tőle mit tanulnia. Caramel nem képzelte, hogy mindenki kívülről fújja a dalait, még azt sem gondolta, hogy a Jégszív című tényleg híres slágert a nézőknek kéne énekelniük, viszont kicsit elszomorította a hangulatot a dalválasztásaival, és ezen még az alacsony belmagassághoz képest is elképesztően sok szárazjég sem segített, többen köhécselni kezdtek tőle. Caramel nem volt modoros, nem akarta többnek beállítani a dolgot, mint ami, tulajdonképpen ő volt az egyedüli, aki őszintének tűnt az egész bandából. Ettől függetlenül érthetetlen, hogy egy olyan tehetség, mint ő, miért ír tucatszámokat, de nyilván erre van kereslet az országban, és ez mindent elárul nemcsak róla, hanem mindenről.

A hivatalos fellépők után meg lehett nézni azt a videót, amit gyermekkori fotókkal is érdekessé akartak tenni. Mi egy ideig bírtuk, de aztán olyan tömjénszagú lett, hogy elfogyasztotta az összes levegőt a helyen. Pont olyan volt, mint Bíró Ica vallomása a lányokról, csak hosszabb ideig tartott. Legviccesebb momentum is akadt, ugyanis kiderült, hogy Dukai kezdetben utálta Zimány Lindát, mert folyton kérkedett, és mindenben jobbnak, többnek állította be magát mindannyiuknál. Ezt csak azért írjuk bele a cikkbe, hogy tudják, még egy sikeres széplánynak is vannak/voltak komplexusai, nem is akármilyenek. Ráadásul rendetlen volt, széthányta a cuccait a lakásban, legalábbis Debreczeni Zita ezt állítja, aki valamennyi ideig együtt is lakott Kefir nagyon régi barátnőjével. A műsor után fotózkodás, majd lehetett beszélgetni a lányokkal, mondjuk, Debreczeni Zita nem csináltatta meg a melleit, sem a barátnői, sem a pasija, sem a fotózás kedvéért, és ez egy jó hír.

A fotóssá vált modell elmondta, hogy szerinte inkább férfiak fogják venni a naptárt, ami mellesleg már tavaly elkészült, de csak most volt idő összerakni, mivel rengeteg emailt kaptak, amúgy hölgyektől is, hogy szeretnék a párjuknak karácsonyi ajándéknak megvenni. „Lehettünk volna egyesével is, de ennek az apropója az volt, hogy mi, barátnők csináljunk egy ilyen naptárat. Valószínűleg ez a dolog most volt először és utoljára. Nem akarunk mi ezután minden évben előrukkolni ezzel, ez egyszeri alkalom volt” – mondta Debreczeni, a kérdésre pedig, hogy miért hasonlít ennyire Dukai és Zimány, azt válaszolta, hogy őket az életben is gyakran összekeverik: „Ez nem koncepció volt, ők tényleg hasonlítanak egymásra”.