Elkészült Voksán Virág 2010-es naptára, amiben a minimalista dizájnt kultiváló playmate nem hagyta, hogy a retusáláskor a melléhez nyúljanak. Munkásságát Pamela Anderson ihlette.

A minimalista dizájn az embert helyezi a központba, azaz a fekete és arany naptár elkészítésénél nem sok hangsúly került a háttérre és a díszítő elemekre - mondta a Velvetnek Voksán Virág legújabb naptárjáról, amit péntek 13-ám este mutatott be.

Korábban már megírtuk, hogy a DJ-vé előlépett playmate Nánási Pál segítségével 2010-re saját naptárat készít, bár akkor még nem voltak nyomtatásra kész fotók.

Bezzeg most. November 13-án este a DJ Flower néven futó egykori playmate naptárbemutató buli keretében rukkol elő a művel, amit szerinte "minimáldizájnba öltött elegancia és igényesség" jellemez.

Voksán Virág szerint ezt a taktikát Pamela Anderson munkássága ihlette. "Ehhez kell egyfajta bátorság." - mondat a Velvetnek - "Bízom annyira a személyes kisugárzásomban és a külsőmben, hogy ne kelljen a háttérre támaszkodnom. Nincs rá szükségem."

A playmate a retusálásban is a minimumra törekedett, bár egy alapcsinosításon az ő fotói is átestek. "Egy alapretusálásra szükség volt, hogy a bőr gyűrődéseit eltüntessük, de nekem nem kellett új testet gyártani. Nem hiába járok heti háromszor edzeni. A mellméretem, a lábméretem, az alakom ugyanolyan, mint élőben, még az anyajegyem is látszik a képeken." Voksán egyébként sem híve a fotosopnak. "Ha valaki csak magazinokban vagy profi fotókon lát egy-egy modellt gyakran csalódik, ha élőben is találkoznak. Azok a képek nem a valóságot tükrözik, olyan mértékben térnek el tőle, hogy az már sok."

Voksán egyébként a bemutató délutánjáig maga sem látta a kész naptárat, csak annak előnyomását. Szóval, izgul. A képek közül pedig azt szerette a legjobban, ahol saját magával pózol. "Van egy kép, amin másodmagammal vagyok, és kissé erotikus jellegű. A kép nem tükrözéssel készült, a két póz külön lett lefotózva és elhelyezve az élő térben."

Ha közelebbről is érdekli a naptár Voksán Virág honlapján megveheti, ha pedig túl van a bikinis képeken, és még mindig naptárra vágyik, nézze meg a Zimány-Dukai-Debreczeni formáció alkotását is. Esetleg egy jó Kiszel remekművet.