Bár a pár napja elhunyt Casey Johnson családja milliárdos, Los Angeles-i lakásában az áramot is kikapcsolták, alga rohadt az úszómedencében, és patkányok rohangáltak a bomló ételmaradékok közt. A Johnson & Johnson vállalatbirodalom örökösnőjétől a család már hónapokkal ezelőtt megvonta a járandóságát, mert nem akarták finanszírozni újrakezdett drogozását, a lány fűnek-fának komoly összegekkel tartozott.

Hiába volt a pár napja 30 évesen elhunyt Casey Johnson a milliárdos Johnson & Johnson kozmetikai és egészségügyi multicég örökösnője, a halálát megelőző hónapokban komoly anyagi gondokkal küzdött. Holttestét Los Angeles-i lakásában találták meg, ahol vélhetően már napok óta feküdhetett, bár ha hinni lehet a beszámolóknak, abból a lakásból egy oszló holttest sem igazán rítt ki - írja a New York Post.

Gyakorlatilag csöves volt

A Mulholland Drive-i lakásban ugyanis nem volt se áram, se gáz, se folyóvíz, mivel az örökösnő hónapok óta nem fizette a számlákat. "Mindenhol piszkos edények, rohadó kajamaradékok és össze-vissza firkált falak. Az úszómedencéje úgy nézett ki, mint valami mocsár" - írta le a környezetet a lapnak egy szemtanú. Jasmine Lennard angol modell szerint "A ház kész szemétdomb volt. Az áramot kikapcsolták, mindenhol patkányok, az úszómedence tiszta zöld az algától. Ki akarták lakoltatni, és a kocsiját is le akarták foglalni".

Az örökösnő óriási adósságokat halmozott fel, miután családja - a 175 milliárd dollár értékűre becsült Johnson & Johnson vállalatóriás tulajdonosai - pár hónapja beszüntette járadékának folyósítását, attól tartva, hogy csak lányuk újrakezdett drogozását támogatnák vele. Porschéját például egy közeli garázsban rejtegette, mert félő volt, hogy mivel több hónapja nem fizette a kocsi 2400 dolláros részleteit, lefoglalják az autót. Igaz, arra se volt pénze, hogy tankoljon bele. Hároméves örökbefogadott kislányát, Avát szerencsére már egy ideje Johnson anyja neveli, de amikor nem így volt, az örökösnő akkor sem foglalkozhatott túl sokat vele, ha sikerült egy bébiszitter-ügynökségnek 25 ezer dollárral tartoznia. A halálát megelőző éjszaka állítólag körbetelefonálgatta ismerőseit és mindenkitől pénzért könyörgött.

Drog, gyógyszer, öngyilkossági kísérlet

A leszbikus Paris Hiltonként is definiálható Johnson abban tér el a Hilton-örökösnőtől, hogy Lindsay Lohanéhez mérhető függőségi karriert épített az évek során: ecstasy- és kokainfüggőséggel is nem egy esetben volt rehabon, és újra és újra visszaesett, ahogy állítólag ezúttal is. Két hónapja gyógyszerekkel már próbált öngyilkos lenni, de akkor még időben írt sms-t egy exének, miszerint "Bevettem egy rakás bogyót, most már örökre elalszom", és még meg tudták menteni. A Los Angeles-i hatóságok ezúttal azonban kizárták az öngyilkosság lehetőségét, és állításuk szerint gyógyszerből is csak jelentéktelen mennyiséget találtak a lakásban. Ismerősei szerint ugyanakkor Johnson rendszeresen ütötte ki magát gyógyszerkoktélokkal is, kedvenc receptje a fájdalomcsillapító OxyContin, a pánikrohamok ellen ható Klonopin, és a hiperaktivitás kezelésére szolgáló Adderall keverése volt. Mindemellett diabeteszben is szenvedett, ami kellő odafigyelés híján önmagában is vezethet halálos kómához.

A celebszcéna egykori partibarbijai, Paris Hilton és Nicole Richie egyébként gyerekkori barátnői voltak Johnsonnak - Hilton eredetileg őt szerette volna maga mellé a Country Life valóságshowjába, amelyben végül aztán Richie-vel szerepelt -, így kedden együtt virrasztottak elhunyt barátnőjük emlékéért. New Jersey-ben élő családja úgy tervezi, hazaszállítják és otthon temetik el a holttestét.

És persze ma se maradhatunk Tila Tequila-dráma nélkül

Eközben gyászoló menyasszonya, a valóságshow-hősnő Tila Tequila sem tétlenkedik, miután a Twitteren már megosztotta a világgal bánatát, most a háza előtt ácsorgó paparazzóknak sírt nézettségnövelő könnyeket. Tequila eredetileg Nicky Hiltonnal és Bijou Phillipssel vívott egy sort Johnson nála maradt két kutyájáért, amelyeket a két barátnő a család nevében próbált begyűjteni tőle, majd miután a rendőrség is kiszállt, és úgy döntöttek, hogy Hilton és Phillips elvihetik a kutyákat, Tequila is beleegyezett a kiadatásba. Később a paparazzóknak elmagyarázta, azért nem akart belemenni a dologba, mert Hiltonék "el akarták altattatni, hogy Casey mellé temessék őket", és csak akkor egyezett bele, hogy elvihessék a kutyákat, amikor megígérték, hogy nem teszik ezt.

Phillips később kategorikusan cáfolta, hogy bármi ilyesmi szándékuk lett volna: a kutyák egyikét, a nagyon idős Zoét állatorvoshoz kellett vinniük, később pedig a New Jersey-ben élő család veszi őket magukhoz.