A két híresség a pénteki Critics' Choice Movie Awards gálán megosztva vehette át a legjobb színésznőnek járó díjat, amit Sandra Bullock egy hosszú köszönőbeszéd helyett úgy hálált meg, hogy szájon csókolta idősebb kolléganőjét. Bár Meryl Streep szemmel láthatóan meglepődött, a bizarr élmény bekerült élete legemlékezetesebb pillanatai közé.

Bár általában Penelopé Cruz az, aki tisztelete jeléül mindig megcsókolja Meryl Streepet, ha összefutnak egy díjkiosztó gálán, vagy bármilyen más eseményen, most kolléganője, Sandra Bullock ragadtatta el magát. Amikor ugyanis a VH1 által közvetített Critics' Choice Movie Awards gálán közösen vették át a legjobb színésznőnek járó díjat, Bullock fogta magát, és köszönőbeszéd helyett szájon csókolta Streepet, aki elsőre mintha kicsit meglepődött volna ezen a gesztuson – írja a news.com.au. Így egy újabb csókkal bővült az emlékezetes színpadi smárolások listája, amit sokáig Britney Spears és Madonna nyálcseréje vezetett.

„Döbbenetes és hihetetlen élmény, és mindenképpen szerepel életem két legemlékezetesebb pillanata között„ – nyilatkozta a csókról Streep, aki a Julie és Julia című filmben nyújtott alakításáért vehette át a díjat. „Imádom a színészetet, imádom a munkám, imádom az ételeket és imádom a szexet. Julia Child is hasonlóan vélekedett, így nem volt nehéz megformálni” – mesélt arról a szerepről Streep, aki a pénteki Critics' Choice Movie Awards után vasárnap még egy Golden Globe-ot is bezsebelt.

Csókpartnere, Sandra Bullock szerint egyébként nem csak Meryl Streep és Julia Child hasonlít egymásra, hiszen rá is igaz minden, amit kolléganője hozott fel példaként. „Mindketten szeretjük az ételeket és a szexet. Ennyire hasonlítunk egymásra, csak eddig nem vették észre” – tette hozzá a 45 éves színésznő, aki szerint egyébként kolléganője meglehetősen jól csókol. „Azt hiszem, hogy kíván engem. Kellene csinálnunk egy közös filmet, amiben van egy kis leszbikus motívum. Sokan úgy gondolták, hogy szeretőket kellene alakítanunk” – nyilatkozta Sandra Bullock, aki a viccet félretéve azt is megjegyezte, hogy milyen megtisztelő számára ez a díj, hiszen igazán rendkívüli nőkkel együtt jelölték ebben a kategóriában.

Streep megjegyezte, hogy ő nem tartja magát rendkívüli nőnek, de a filmvásznon számos ilyen hölgyet alakított, és valószínűleg azért gondolják azt, hogy ő is közéjük tartozik. „Csodás dolog, hogy a filmes szakma elismeri a munkámat. Én nem élek a rivaldafényben” – jegyezte meg szerényen a 60 éves színésznő. Bullock pedig kifejtette, hogy már nincs igazán szüksége a díjakra, inkább annak örül, hogy azzal foglalkozhat, amivel akar, és szinte bármibe belevághat. Ő egyébként a Blind Side című filmért kapott díjat a pénteki eseményen, és Streephez hasonlóan alakítását még egy Arany Glóbusszal is jutalmazták két nappal később.