Nem tudja, ki az a Hannah Montana, és hogy miért sírnak a Justin Bieber-rajongók? Nem tudja megkülönböztetni egymástól a Jonas Brothers tagjait? Fájdalmas, de hasznos összeállításunkból minden kiderül, amire önnek ahhoz szüksége lehet, hogy zenéről vagy filmekről tudjon beszélgetni egy mai kiskamasszal. Nem kell őket szeretni, még érteni se, elég, ha tudja, hogy léteznek. Ígérjük, rövidre fogjuk.

Justin Bieber

2010. legnagyobb tizenéves sztárjait névsorrendben tárjuk önök elé, ezért Justin Bieber az első. Aki az utóbbi fél évben járt már a Twitteren, az minden bizonnyal látta már a nevét az éppen népszerű témák között. Justin Bieber rajongói ugyanis az őrületig szeretik kedvencüket és másról sem bírnak beszélni. Ezt bizonyítja az alábbi klip is.

Igen, a videón látható 3 éves kislány azért sír, mert annyira szereti Justin Biebert, és mert tudja, hogy Justin Bieber is viszontszereti őt. Az ifjú amerikai énekesről azt kell tudni, hogy r'n'b-stílusban zenél, és a youtube-ra feltett saját klipjei alapján figyelt fel rá Usher, akinek segítségével Biebernek már 15 éves korában megjelent az első nagylemeze. Ez volt a tavalyi One World.

Az albumról eddig a legnagyobb slágernek a Baby című szám bizonyult. A kissrác tehetségéhez nem fér kétség és maga a zene önmagában nem is annyira idegesítő, a sikító kislányok mindenre képes hada azonban a végtelenül irritálóvá teszi a Bieber-jelenséget.

Miley Cyrus

2008-ban beválasztották a világ 100 legbefolyásosabb embere közé. Ugyanebben az évben 25 millió dollárt keresett és betöltötte 16. életévét. Azóta Miley Cyrus karrierje csak még meredekebben ível felfelé. Még korábban, 12 évesen nyerte el egy zenés Disney-tévésorozat, a Hannah Montana főszerepét, ez hozta meg számára az ismertséget.

Mivel a filmben is énekel, színésznői pályafutása mellé zenei karriert is indított, amelynek során hol Hannah Montanaként a sorozat dalait énekli, hol Miley Cryrus néven saját számokat ad elő. A sohasemvolt tökéletes jókislány szerepét adja töretlen lelkesedéssel, minden ízében amerikai és minden ízében mű. Az amerikai tinilányokhoz hasonlóan már Európa kamaszai is kezdik félistenként tisztelni. Miley Cyrus jelenleg 17 éves, apja Billy Ray Cyrus, keresztanyja Dolly Parton.

Nick Jonas - The Jonas Brothers

A Jonas Brothers nevű együttes Miley Cyrus megfelelőjének számít, csak jókislány helyett jókisfiúkkal és szóló helyett csapatban. Joe, Kevin és Nick szintén a Disney Channel révén váltak az amerikai kislányok kedvencévé, ugyancsak egy zenés tévénsorozattal. Kevin, a göndör hajú a legidősebb, Joe, a hosszú egyenes hajú éppen húsz, Nick pedig a legfiatalabb a három testvér közül.

Zenéjük kicsit vízízű gitározós pop-rock, de amíg Miley Cyrusnak kötelező valamilyen szinten szexinek lenni, addig a fiúk részéről az ilyesmi természetesen tilos. Nem is győzik eleget hangoztatni, hogy szüzességi gyűrűt viselnek, és csak házasságon belül fogják majd megkezdeni a szexuális életet. A három fiú közül talán a 17 éves Nick a legnépszerűbb, aki nemrég külön együttest is alapított Nick Jonas and the Administration néven.

Taylor Lautner

Taylor Lautner nemrég töltötte be 18. életévét, és az Alkonyat című vámpíros filmsorozat vérfarkasaként vált ismertté. A sorozat igazi főszereplője, a jelenleg Budapesten forgató Robert Pattinson ugyan nem tizenéves már, de neki is jócskán kijut a tini rajongótáborból.

Az ő ismertségét egyelőre még csak közelíti Taylor Lautner népszerűsége, de tekintettel arra, hogy utóbbi 5 évvel fiatalabb és a Jonas Brothers-zel szemben kifejezetten szexi légkört alakított ki maga körül, biztosra vehetjük, hogy a neve hallatán sikításba kezdő lányok száma a következő években hatványozódni fog.

Emma Watson

A Harry Potter sorozat férfisztárjai már csak azért sem passzolnak ebbe az összeállításba, mert a közreműködésükkel készített médiatermékek legalább egy minimális szinten még a felnőttek számára is élvezhető. De Daniel Radcliffe és Rupert Grint már be is töltötték a húszat, míg Emma Watson még tini, igaz, már csak április 15-ig.

A huszadik születésnapja előtt álló színésznő Harry Potter legjobb barátnőjeként, azaz Hermione Grangerként lett híres, és köszönhetően a divat világába tett kirándulásainak is, egyelőre a világ legnépszerűbb, vagy legalábbis legismertebb tizenéves lányai közé tartozik.