Bár otthonának kertjében szívesen rohangált meztelenül, a magazinokban eddig nem láthattuk vetkőzni Michael Douglas nejét. Csak most, a 40. születésnap és két gyermek után vetkőzött le először az Allure magazinnak.

A walesi születésű színésznő azon hírességek közé tartozik, akiknek meztelen fotóival viszonylag ritkán vagy soha nem találkozhattunk különböző férfi- és divatmagazinok oldalain. Michael Douglas felesége az amerikai Allure magazin májusi számának kedvéért kivételt tett, és a kiadvány számára készült fotósorozat több képén is anyaszült meztelenül pózol. A Michael Thompson által készített fotók egyikén például egy ágyon fekszik, de mivel hasal, így ügyesen elrejt minden fontos részletet, és azért mintha a photoshop-szekció keze is megszaladt volna kicsit. Hozzátennénk, nem ő az egyetlen, aki ebben a hónapban annyi mindent megmutat, ugyanis Emmanuelle Chriqui, Colbie Caillat, Kara DioGuardi , Regina Hall , Jessica Capshaw is bevállalt egy-egy pucér képet az április 20-án megjelenő lapszámba.

Catherine Zeta-Jones a képekhez kapcsolódó interjúban elmondta, nem zavarta, hogy meg kell szabadulni a ruháitól, nagyon elégedett a testével, és különben sem jelent gondot számára a meztelenkedés. „Ez az az eset, amikor a táncos múlt és a színházi munka kifizetődik. Amikor gyorsan át kell öltöznöd, akkor baromira nem foglalkozol azzal, hogy lát-e valaki közben” – nyilatkozta a színésznő, aki éppen aktuális Broadway- darabja, az A Little Night Music egyik jelenetében is csak egy tangát visel köntöse alatt, és bájait – igaz, a közönségnek háttal – meg is mutatja az egyik férfi szereplőnek. Nemrég pedig David Letterman műsorában árulta el, mennyire sajnálja,  hogy mióta a családdal a Bermudákról átköltöztek New Yorkba, már nem rohangálhat meztelenül a kertben, pedig régi lakóhelyükön szívesen flangált egy szál semmiben a ház körül.

A negyvenéves Catherine Zeta-Jones nem az első harmincon túli vagy a harmincas évei végén járó sztár, aki bevállalt egy ilyen fotósorozatot. A kilencvenes évek híres topmodelljei mostanában újult erővel kezdtek el vetkőzni , de ott van például Sharon Stone, Kim Cattrall és Susan Sarandon is, akik pedig egy másik korosztályhoz tartoznak.

Zeta Jones a hivatalos legendárium szerint idén ünnepli a 40. születésnapját, de régóta téma, vajon valóban 1969 szeptemberében született-e. Sokak szerint legalább egy tizessel fiatalítja magát, amivel persze nem ő volna az első Hollywoodban; a Gossip Rocks fórumán például összegyűjtöttek egy rakás fotót és egyéb dokumentumot a színésznő pályájáról, ami alapján mindenki maga eldöntheti, valóban 16 évesnek néz-e ki például első színdarabjának prospektusán.