A műsorvezető nem szomorú, mert bármit hozhat az élet, illetve arra is felhívta a figyelmünket, hogy jó viszonyban vált el a csatornától, hiszen nem vétett. Amíg nem szerződtetik le, haknizik keményen.

„Benne van a mai gazdasági helyzetben, hogy azt mondják, vége, átgondoljuk újra az egészet. Új munkatársakat veszünk fel, költségcsökkentünk. Bármi lehetett az ok. Nyilván nem tudom a konkrét az indokokat, de egy a lényeg: ugyanolyan jó kapcsolatot ápolunk az RTL Klubbal, mert nem az történt, hogy [Peller] Mariann-nal hibáztunk volna, ami miatt távoznunk kell a csatornától” – így kommentálta Horváth Éva a Velvetnek, hogy a Cool Live-tól és Reggeliből is távozott nemrégiben.

Elszabadulna a pokol

A műsorvezető úgy látja, a munkájának megszűnése változás volt a javából, ami nem biztos, hogy rosszat hoz. Nem tudja negatívumként értékelni, mert végtelenül pozitív gondolkodású ember. Hogy milyen felkérésekkel, illetve munkaajánlatokkal bombázták a bejelentés óta, nem árulta el. „Ez az, amit nem fogok megosztani senkivel, akkor lesz publikus, ha realizálódik. Majd akkor fogok nyilatkozni, de addig nem engedem be a bulvármédiát az életembe, mert ha azt tenném, elszabadulna a pokol. Egyelőre ez csak rám tartozik.”

Horváth Éva a Szerencsekerékben kezdett annak idején, majd a Skandináv lottó és a Kenó háziasszonya lett. A ranglétrán egész a Cool Live-ig vitte, ami szinte egy időben szűnt meg az állásával a Reggeli-nél. A műsorvezetőnek azonban így is van elég munkája, hiszen sokat hívják rendezvényekre, sőt tervei is vannak. A Borsnak korábban ugyanis azt nyilatkozta, szívesen vezetne olyan műsort, amiben állatokat mentenek meg. Abba is beavatta már a nyilvánosságot, hogy keni-vágja a bulvárt – persze ő úgy mondaná, profi –, hiszen állandóan a híreket olvassa, hogy felkészült legyen a beszélgetőpartnereiből.