A magyar és olasz hatóságok prostitúció elősegítésével vádolják a volt honvédelmi miniszter, Keleti György exmodell lányát. Keleti Györgyi ellen április elsején emeltek vádat üzletszerű kéjelgés elősegítésének gyanúja miatt, de ugyanezen bűncselekmény miatt adott ki ellene európai elfogatóparancsot az olasz hatóság is. Utóbbi hatására egy közúti ellenőrzés után előállították Keletit, ám a magyar bíróság megtagadta a kiadását, miután ugyanilyen típusú cselekményben folyik ellene eljárás Magyarországon. Keletit azzal vádolják, hogy hozzásegített magyar állampolgárságú nőket a prostitúció gyakorlásához Olaszországban, segítségéért pedig ún. közvetítői díjat fogadott el. Keleti ügyvédje szerint védence ártatlan, és ugyanezt vallja az exmodell is, aki akár három év börtönbüntetést is kaphat, ha elbukja a pert.

„Igen, folyik ellenem eljárás Magyarországon, de hiába van ellenem vádemelés, semmilyen bűncselekményt nem követtem el. És addig érdemben erről a dologról nem nyilatkozhatok, amíg az ügy nem zárul le” – nyilatkozta a Velvetnek Keleti Györgyi, a volt honvédelmi miniszter lánya, akit mind Magyarországon, mind pedig Olaszországon prostitúció elősegítésével vádolnak.

Az ügy azután pattant ki, hogy a korábban prostitúcióval vádolt Keletit múlt hét szerdán, egy közúti ellenőrzés során lekapcsolták a rendőrök, akik adatai ellenőrzése közben arra lettek figyelmesek, hogy az olasz hatóságok európai elfogatóparancsot adtak ki ellene. A volt modellt az igazoltatás helyszínéről a rendőrkapitányságra vitték, ahonnan fél óra eltelte után a bíróságra szállították – tájékoztatta a Velvetet a Keleti-lány ügyvédje, dr. Forgács János, aki kiemelte, nem történt őrizetbe vétel, nem volt szó büntető jellegű szankcióról, ezért kizárólag előállításról beszélhetünk.

Segített lakást bérelni, hirdetést felrakni

A Fővárosi Főügyészség szóvivője, dr. Skoda Gabriella lapunknak elmondta, az V. és XIII. kerületi ügyészség április elsején nyújtotta be a vádiratot Keleti Györgyi ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A volt modellt üzletszerű kéjelgés elősegítésével vádolják. „A vádirat szerint Keleti Györgyi 2006 novemberétől 2008 januárjáig több olyan magyar állampolgárral került kapcsolatba, akik prostitúciós munkát akartak végezni Olaszországban. Ezeknek személyeknek a részére a vádlott segítséget nyújtott ahhoz, hogy ők ezt a tevékenységet tudják végezni külföldön. Segített abban, hogy ezek a magyar állampolgárok – többnyire rövidebb időszakokra – lakást vagy apartmant tudjanak bérelni” – mondta a Velvetnek a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Skoda Gabriella hozzátette, a vádirat szerint Keleti Györgyi abban is segített a lányoknak, hogy azok meg tudják hirdetni magukat internetes szexoldalakon. Mindezekért pedig pénzt fogadott el. „Azt nem tudom megmondani, hogy milyen összegekről beszélünk, de az kiderül a vádiratból, hogy ebből rendszeres jövedelme származott” – tette hozzá. Keleti Györgyi három év börtönbüntetést is kaphat, amennyiben a bíróság bűnösnek találja üzletszerű kéjelgés elősegítésében.

Ügyvédje szerint nem követett el bűncselekményt

„Ettől teljesen elkülönül az az eljárás, amit az olasz hatóságok folytatnak. Az európai elfogatóparancs alapján elmondható, hogy az olasz hatóságoknál is ugyanezen bűncselekmény miatt, vagyis az üzletszerű kéjelgés, magyar lányok prostitúciós tevékenységének elősegítése miatt folyik az eljárás.” Ebben az eljárásban akarták kihallgatni Keletit gyanúsítottként – mondta a szóvivő –, ám miután Magyarországon már folyik egy eljárás ugyanazon bűncselekmény miatt, a bíróság elutasította a kiadatást. Így amíg Keleti Györgyi Magyarországon tartózkodik, nem kell attól tartania, hogy kiadják az olasz hatóságnak, amely a Blikk korábbi információi szerint bő egy évvel ezelőtt is vizsgálódott az ügyben.

Az ügyben még nem tűzték ki a tárgyalás napját, és abban dr. Skoda és Keleti ügyvédje, dr. Forgács is egyetért, hogy erre valószínűleg csak a nyári tárgyalási szünet után, augusztus után kerül sor. „Véleményem szerint az ellene szóló iratokban foglaltakról egyértelműen kijelenthető, hogy nem követett el bűncselekményt, de persze végső soron a bíróság fog dönteni” – tette hozzá Forgács.

Keleti Györgyi és a prostitúció

Keleti Györgyi nevét nem először említik egy lapon a prostitúcióval: 2008-ban nyilvánosságra került egy videófelvétel, amin az exmodell a Blikk állítása szerint egy vendéget fogad Olaszországban, majd a lap információi szerint száz eurót kér tőle egy együttlétért. A volt honvédelmi miniszter lánya akkor nem tagadta a vádakat, viszont perelt, amiért a felvételt nyilvánosságra hozó lap visszaélt a személyes képmásával. Akkori ügyvédje, Mester Csaba akkor úgy nyilatkozott, a felvételek manipuláltak, egyaránt tartalmaznak valós és valótlan elemeket.