Kelly Preston színésznő és férje 16 éves autista fiuk, Jett tavalyi halála után úgy döntöttek, tízéves lányuknak kell még egy testvér. A színésznő 47 évesen most ismét gyereket vár.

Miután a Star magazine tegnapi száma címlapon hozta a hírt, hogy John Travolta 47 éves neje, Kelly Preston a harmadik hónapban van, a színész házaspár közleményt adott ki, melyben megerősítik a lap értesüléseit. Travoltáéknak másfél éve hunyt el 16 éves, Jett nevű autista fia, az elmúlt évben szinte teljes visszavonultságban gyászolták.

A lap „egy informátort” idézett: „Kelly úgy a harmadik hónapban járhat. Johnnal oda meg vissza vannak a boldogságtól, a szívük mélyén mindketten érezték, hogy itt az idő, hogy ez megtörténjen”. Travoltáék alig két órával a lapszámot beharangozó netes hírek szétterjedése után közleményben is megerősítették az egyébként nem megbízhatóságáról ismert lap értesülését: „Lehetetlen titkot tartani… főleg egy olyan csodásat, mint ez. Szeretnénk elsőként megosztani mindenkivel az örömteli hírt, hogy hamarosan újabb taggal gyarapodik a családunk” – írják Travoltáék, és bár a gyerek szó ebben nincs benne, vélhetően nem a napokban balesetben elvesztett kutyáik pótlására gondolnak. Az 56 éves színész és 47 éves neje több részletet nem árult el - többek közt azt sem, hányadik hónapban jár a színésznő -, de Preston korából adódóan sejthető, hogy ez a terhesség orvosi rásegítéssel, vélhetően mesterséges megtermékenyítéssel sikerült.

A házaspárnak egy tízéves lánya van, Ella, akinek 16 éves bátyja, Jett tavaly hunyt el. Jett Travoltáról családja csak halála után ismerte el, hogy valóban súlyosan autista volt, mivel a Szcientológiai Egyház, amelynek a színész és neje elkötelezett hívei, nem fogadja el a mentális betegségek létezését. Jett Travolta autizmusát ráadásul komoly epilepsziás rohamok is kísérték, egy ilyen okozta végül a halálát is a család bahamai nyaralójában 2009 januárjában.

A színész és neje ezután több mint egy évet töltött szinte teljes visszavonultságban, fiukat gyászolva, miközben még azzal is meg kellett küzdeniük, hogy a fiúhoz kihívott mentősök egyike később 20 (más források szerint 25) millió dollárra próbálta megzsarolni őket. Travolta januárban tért vissza a nyilvánosság elé, amikor részt vett a From Paris With Love című vígjátékának bemutatóján. Preston Myley Cyrus The Last Song című  romantikus filmjének egyik szerepében tűnt fel, ennek bemutatója áprilisban volt.